Nyheter24 har polisanmält tre hot riktade mot Irena Pozar efter hennes krönika om Zlatan-dokumentären.
1 av 2
Nyheter24 har polisanmält tre hot riktade mot Irena Pozar efter hennes krönika om Zlatan-dokumentären. - Foto: Bildbyrån/Nyheter24
Nyheter24:s Irena Pozar tyckte att det var för få kvinnor i Zlatans dokumentär.
2 av 2
Nyheter24:s Irena Pozar tyckte att det var för få kvinnor i Zlatans dokumentär. - Foto: Magda Omerspahic

Nyheter24 anmäler pojklandslagsspelare efter Zlatan-krönika

"Gå och häng dig". Det skriver en pojklandslagspelare riktat mot Nyheter24:s reporter Irena Pozar efter hennes krönika om att för få kvinnor fick plats i Zlatans dokumentär. Nu har Nyheter24 polisanmält tre hot.


Nyheter24:s chefredaktör om hoten

– Det är viktigt att ta hoten på största allvar. Klimatet på nätet måste bli bättre nu och vi alla måste ta ansvar och göra det vi kan för att få till ett bättre samtal, säger Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson.

Efter Zlatan Ibrahimovic dokumentär "Ibrahimovic – från Rosengård med mer än ett mål" skrev Nyheter24:s reporter Irena Pozar en krönika där hon eftersökte fler kvinnor i de två dokumentäravsnitten som sändes på Kanal 5.

"Jag älskar Zlatan. Alla älskar Zlatan. Vi håller med varandra där. Men det är 2014 nu, hur svårt kan det vara att se att produktionen bara består av män? Hur kan ni inte ens reflektera att den saknar kvinnor?", skrev hon bland annat i krönikan.

Det har väckt starka reaktioner på nätet. Det har också lett till tre hot mot Irena Pozar som Nyheter24 nu har polisanmält. Ett av hoten kommer från en pojklandslagsspelare i fotboll som skriver "Gå och häng dig" till Nyheter24:s reporter. 

Hans pojklandslagstränare blir bestört när han får höra av han skrivit.

– Det är otroligt tråkigt och oförlåtligt att något sånt här händer, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag ber om ursäkt åt hans vägnar och hoppas att han själv kan gå ut med en ursäkt.

"Han fick en rejäl utskällning"

Pojklandslagstränaren berättar att de lägger mycket tid på att guida unga killar och ge utbildning i hur man ska agera på sociala medier. Han berättar också att spelaren har fått en tillrättavisning av sin tränare i sin lokala klubb.

– Jag satt bredvid när hans tränare ringde upp honom och han fick en rejäl utskällning innehållandes ord som kanske inte ska skrivas i en artikel.

"Vi tar direkt avstånd från uttalandet"

När Nyheter24 når klubbtränaren är även han förfärad över spelarens hatiska inlägg.

– Vi i klubben ser mycket allvarligt på det här och vi tar direkt avstånd från uttalandet.

Klubben har, precis som skrivet, tagit kontakt med spelaren och lovar att vidta åtgärder.

– Vi har kontaktat honom och han förstår nu i efterhand att det var oklokt agerat.

I och med att det är ett hot mot Irena så har Nyheter24 valt att polisanmäla kommentaren...

– Okej, säger klubbtränaren. 

De två andra hoten som Nyheter24 har polisanmält handlar om att hon ska "skjuta sig själv" och att andra ska misshandla henne. 

Nyheter24:s reporter är uppgiven över hoten och de hatiska kommentarerna. Särskilt med tanke på att hon, för mindre än en månad sedan, satt i en rättegångssal mot en man som dömdes för ofredande efter just näthat mot henne.

– Det känns tråkigt att få så mycket hot och hat bara någon vecka efter att ha suttit i rättegång gällande just det. Man känner lite hopplöshet när det bara verkar bli värre och värre, säger Irena Pozar. 

Vad tycker du om reaktionerna på krönikan?

– Jag var beredd på reaktioner, Zlatan är ändå Zlatan. Men varken jag eller folk i min närhet var beredda på den enorma mängden reaktioner. Jag har fått hundratals kommentarer som bara handlar om att jag är dum i huvudet, borde dö och får folk att kräkas. Varför? För att jag påpekade att det var få kvinnor bakom och framför kameran i en succédokumentär. Jag tycker det är hemskt att reaktionerna varit som de varit, och bara fortsätter trilla in.

/
/
Hot
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.