Heinrich Hohner, 95, tutar när Schalke gör mål.
1 av 5
Heinrich Hohner, 95, tutar när Schalke gör mål. - Foto: Sky
Han är medlem i Tysklands äldsta supporterförening.
2 av 5
Han är medlem i Tysklands äldsta supporterförening. - Foto: Sky
Mycket kommer och går i livet, men sällan kärleken till ens lag.
3 av 5
Mycket kommer och går i livet, men sällan kärleken till ens lag. - Foto: Sky
Det kan vara en ständig stöttepelare i ens liv.
4 av 5
Det kan vara en ständig stöttepelare i ens liv. - Foto: Sky
Och en plats för gemenskap.
5 av 5
Och en plats för gemenskap. - Foto: Sky

90-åringarnas kärlek till klubben ger oss rysningar av glädje

Pensionärerna i Tysklands äldsta supporterförening berättar om sin kärlek för stadens fotbollslag, Schalke 04 – och det är finare än vad du kan ana.


GELSENKIRCHEN. Det är tyska Sky som har besökt Tysklands äldsta supporterförening på ett ålderdomshem i Gelsenkirchen. Stadens stora lag är Bundesliga-laget Schalke 04, och man kan inte bli annat än rörd när man hör dem berätta om sin kärlek för sitt lag. 


Bildkälla: Sky

Heinrich Hohnert är 95 år gammal. Han berättar att när han var ung brukade han och hans vänner köpa en biljett och sen lurade de sig allihop in på arenan för att se Schalke. 

Han säger fortsätter också och säger att det inte var speciellt snällt gjort, men det var det enda sättet för de hade inga pengar. Nu ser han matcherna i tv-rummet på ålderdomshemmet och blåser i sin tuta varje gång Schalke gör mål. 


Bildkälla: Sky

De får även sitt tv-rum omdekorerat med Schalke-inredning och får besök av Schalke-anfallaren och publikfavoriten Gerald Asamoah som har spelat över tio år i klubben.


Bildkälla: Sky

Här ser du den rörande videon. 

/
/
/
Sky
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.