Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bads ta bystmått och ha korta shorts – för att se sexigare ut

- 16/04/2015, 13:15
Martina Stålvant på en landslagsträning.
1 av 4

Martina Stålvant på en landslagsträning.

Bildbyrån

Stålvant i landslaget.
2 av 4

Stålvant i landslaget.

Bildbyrån

Stålvant i Northland.
3 av 4

Stålvant i Northland.

Bildbyrån

Stålvant i Northland.
4 av 4

Stålvant i Northland.

Bildbyrån

Tränaren kallade henne dum i huvudet och kläderna skulle sitta sexigt.

Svenska landslagsguarden Martina Stålvant var proffs i Spanien 2010 och spelade för CD Gran Canaria. Året efter det spelade hon för tjeckiska IMOS Brno, och där fick hon stå ut med både aggresiva påhopp och sexuella trakasserier, berättar hon för NSD.

– Min tränare där tilltalade mig inte på ett helt år. Det enda han sa till mig på en hel säsong var att jag skulle ha mindre och tajtare shorts, säger Stålvant.

Hon fortsätter:

– När vi spelade Euroleague hade vi ju redan figursydda kläder. Vi var tvungna att ta bystmått, midjemått, vadmått, allt. Min coach tyckte att jag hade för stora shorts och ville att jag skulle tajta till dem hos en sömmerska, säger hon.

Bildkälla: Bildbyrån

Men det stannade inte där. Den tjeckiska klubbens fystränare erbjöd sig att vara Stålvants gynekolog om hon skulle behöva en sån, något de andra männen tyckte var roligt.

– Det är nog det värsta jag har varit med om. Men de tycker nog inte att de gjort något fel, där var det inget fel att skämta på det sättet, säger Stålvant.

Nu är Stålvant tillbaka i Sverige och spelar för Luleålaget Northland.

Har du varit med om något liknande?