Söndag 9 Maj
Stockholm

Känd komiker går bananas över att USA gripit toppar i FIFA

1 av 2
2 av 2

Se den roliga filmen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

John Oliver är överlycklig över att korrupta ledare i FIFA äntligen ser ut att straffas, speciellt eftersom det är amerikanska myndigheter som driver utredningen om korruption.

Oliver är en brittiska komiker och satiriker, och genom sitt program Last Week Tonight når han ut till massvis av tittare. Tidigare har han också varit med i det mycket populära The Daily Show med Jon Stewart.


Bildkälla: Last Week Tonight / Youtube

Och nu har han gett sig in i debatten om FIFA, det internationella fotbollsförbundet som nyligen fick flera ledare gripna av polis. Som britt i USA tycker Oliver att det är extra speciellt att just USA gripit in trots att fotboll knappast är en stor sport i landet. För det är amerikanska FBI som har legat bakom utredningen.

– Det var det land i världen som bryr sig minst om fotboll, som lyckades sätta dit de människor som har förstört sporten, säger Oliver i programmet.

Oliver har tidigare varit mycket kritisk mot FIFA, och nu tror han att USA:s agerande kan förbättra hela landets popularitet i världen. Han säger att det USA har gjort för fotbollen kommer betyda enormt mycket för alla på hela jorden, skriver Daily Dot.

Se det mycket underhållande inslaget från Last Week Tonight:


Kommentera
Kopiera länk
Dela