1 av 4
- Foto: Adam Ihse / TT NYHETSBYRÅN
2 av 4
- Foto: Darko Bandic / TT
3 av 4
- Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX / TT
4 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Här är de senaste namnen klara för Mästarnas mästare

Äkta makar möter varandra.


Fyra nya namn är klara för nästa säsong av SVT:s populära program Mästarnas mästare, avslöjar SVT. De senaste som bekräftats är Björn Ferry, skidskytte, Heidi Andersson, armbrytning, Hanna Marklund, fotboll och Anders Eriksson, enduro.


Hanna Marklund. Bildkälla: TT Bild

Det gifta paret Ferry och Andersson får alltså tävla mot varandra. Det kan bli lite psykningar, uppger Ferry för SVT.

– Haha ja det kan det verkligen bli, vi kommer ju att tävla mot varandra. Vi är rätt tävlingsinriktade båda två. Jag är ju en sådan som gärna avdramatiserar allt tills när det väl gäller, då gör man sitt bästa. Jag vill inte ta det så allvarligt men jag tror nog att Heidi tar det lite mer seriöst.

Han fortsätter:

– Jag har ju hållit på med en idrott i rampljuset, jag har ju ett OS-guld och blev hjälte och så då, men Heidi har ju egentligen vunnit i en större sport än skidskytte även fast den inte är så stor i Sverige. Även om många ändå vet vad hon gör så är det ändå kul att hon får visa vad hon har gjort innan.


Heidi Andersson. Bildkälla: TT Bild

Sedan tidigare är innebandyspelaren Niklas Jihde, bordtennisspelaren Jörgen Persson, orienteraren Karolina Højsgaard och jockeyn Inez Karlsson.

SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.