JAAA! De har vunnit!
1 av 4
JAAA! De har vunnit! - Foto: Bildbyrån
Vänstermitt: Matty James, Leicester.
2 av 4
Vänstermitt: Matty James, Leicester. - Foto: BILDBYRN / Action Images
Leicester firar efter ett mål (tagen från annan match).
3 av 4
Leicester firar efter ett mål (tagen från annan match). - Foto: Ap / TT
Leicester.
4 av 4
Leicester. - Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX

Det är klart! Leicester har vunnit Premier League

Leicester kan nu skryta om att de är mästare i Premier League.


Förutsättningar var tydliga, om Tottenham förlorade eller spelade lika mot Chelsea så skulle Leicester ta hem hela baletten. Inget kanske, inget nästan. De skulle bli vinnare av Premier League.

Och matchen mellan Chelsea och Tottenham var dramatisk. Tottenham ledde med 2-0 men Chelsea kom tillbaka och matchen slutade 2-2.

2-2 alltså! Och det vet nu alla vad det innebär. Leicester City, gör det som ingen, INGEN, trodde de kunde lyckas med. De tog hem Premier League.

Och för att göra det hela ännu mer imponerande så visar vi en del av förra årets resultat i Premier League som Leicester mäktade med.

Inga imponerande siffror direkt, men nu är det historia. Välkommen till de stora bjässarna Leicester!

Grattis!

/
/
/
/
Kul va?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Han är årets stora genombrottsman"

Samuelsson ska bli pappa: "Kan göra honom gott"

Sebastian Samuelsson ska bli pappa. Det tror konkurrenten Vetle Sjåstad Christiansen kan göra honom till en bättre skidskytt. Jag tror man blir mer rofylld, framför allt på skjutbanan. Det ger ett annat perspektiv, säger norrmannen.

Professor: Kan vara svårt att ställa diagnos

1 timme sedan
Landslagsspelaren Kristoffer Olsson har vårdats i respirator i över en vecka. Hans läkare kämpar för att ställa en diagnos, enligt besked tidigare i veckan. Det finns helt klart tillstånd där det kan vara väldigt svårt att hitta den omedelbara orsaken, säger Anders Svenningsson, professor i neurologi.

Därför stoppas Mästarnas mästare 2024 i helgen

1 timme sedan
Mästarnas mästare 2024 är i full gång på SVT och det har bjudits på en hel rad rafflande tävlingar hittills. Men på söndag blir det inget program.

Väderkaos i Holmenkollen – lopp uppskjutet

3 timmar sedan
Världscupen i skidskytte i Holmenkollen skulle startat på torsdagen – men dåligt väder ställde till det. Damernas distanslopp flyttas till fredag klockan 12.30.

Ribom sjuk – står över helgens tävlingar

3 timmar sedan
Emma Ribom missar helgens världscuptävlingar i längdskidor i finländska Lahtis. 26-åringen har blivit sjuk. I hennes frånvaro får Frida Karlsson chansen i fredagens sprintstafett.