Lördag 2 Jul
Stockholm

Arkitekten Ranieri fick till slut sitt erkännande

I går blev Leicester City Premier League-mästare.
1 av 4
I går blev Leicester City Premier League-mästare. Foto:
Claudio Ranieri firar en seger med spelarna.
2 av 4
Claudio Ranieri firar en seger med spelarna. Foto:
En vinnare – till slut.
3 av 4
En vinnare – till slut. Foto:
Omtyckt av supportrarna, minst sagt.
4 av 4
Omtyckt av supportrarna, minst sagt. Foto:

"Med Claudio Ranieri vinner man inga titlar", sa Chelseas överhuvud Roman Abramovich en gång i tiden. Skrattar bäst som skrattar sist.
I dag är Ranieri den stora vinnaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Leiecester var ett gäng ratade spelare ingen trodde på, där de största stjärnorna spelade i lägre divisioner för inte alltför längesen. Ett nederlagstippat lag som ingen trodde på. Eller nja, det var nog bara en som på riktigt trodde på det, nämligen mannen som under åren varit mest ratad av alla – Claudio Ranieri.


Bildkälla: Bildbyrån.

Det finns många fascinerande historier kring Leicester. Riyad Mahrez svåra uppväxt, den krokiga vägen till toppen och det faktum att han bara för två säsonger sedan lirade i franska andraligan i Le Havre. Liksom skyttekungen Jamie Vardys som en gång i tiden satt i fängelse.

Men hyllas den som hyllas bör allra mest: tränaren Claudio Ranieri. Han har varit i många stukade toppklubbar som behövt få in stabilitet, men har samtidigt aldrig ansetts vara en tränare som kan föra lagen till titlar. Han satte grunden i Chelsea som José Mourinho förvaltade. Och när Ranieri var tvungen att gå så yttrade ägaren Roman Abramovich orden: "Med Ranieri vinner man inga titlar".


Bildkälla: Bildbyrån.

Han tog över Juventus efter att de gick upp i Serie A, satte en stabil grund som Antonio Conte och Max Allegri vidare förädlat, och tog de till en Champions League-plats samma säsong. Han tog över Monaco när de var i Ligue 2 och tog upp de till högstaligan samma säsong. Och redan efter första säsongen i Ligue 1 så hamnade laget på en imponerande andraplats, bakom giganterna PSG. Men till allas förvåning så blev det inte mer än så. Den ryske ägaren Dmitry Rybolovlev tyckte inte det var bra nog och Ranieri fick än en gång lämna någonting han byggt upp.

Bildkälla: Bildbyrån.

Det blev nog aldrig som det var tänkt för Ranieri. Det blev bara så mycket bättre än så. Och det tillsammans med att laget med små medel lyckats utmana giganterna, i en tid där pengarna styr alltmer, har gjort Leicester till allas favoriter. Men mest av allt, Ranieri fick till slut sitt riktiga erkännande och sin första stora titel.

Texten är skriven av Next in Football-deltagaren "hamodi".

Vill du också delta i tävlingen, Next in Football och ha chansen att bli Nyheter24:s reporter i Frankrike?

Skapa då en reporterprofil på www.nextinfootball.se

Kommer Claudio Ranieri vara kvar i Leicester nästa säsong?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.