Lördag 20 Aug
Stockholm

Gareth Bale frälste Real – igen

Gareth Bale frälste Real i CL-semifinalen – med lite hjälp på traven.
1 av 4
Gareth Bale frälste Real i CL-semifinalen – med lite hjälp på traven. Foto:
Walesaren i storform.
2 av 4
Walesaren i storform. Foto:
3 av 4
Det blir en repris av CL-finalen 2014 mellan Real Madrid och Atlético.
4 av 4
Det blir en repris av CL-finalen 2014 mellan Real Madrid och Atlético. Foto:

Det blev svårare än planerat, men det blir en repris av Champions League-finalen 2014. Real Madrid vann mot Manchester City med 1-0 och det kan de tacka Gareth Bale för.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tre matcher i rad har walesaren klivit fram som räddaren i nöden. Först mot Rayo, sedan mot Real Sociedad och nu mot Manchester City. Medan fixstjärnan Cristiano Ronaldo varit skadad har Gareth Bale på egen hand räddat "marängernas" säsong.

Efter att Barcelona slarvat bort sitt försprång i ligan har Reals titelhopp väckts. Men för att hålla det vid liv är de piskade att vinna varje match. Därför såg det nattsvart ut när grannen Rayo Vallecano gick upp i en 2-0 ledning för en och en halv vecka sedan. Nu var det upp till bevis för Real. Vem skulle göra målen när Ronaldo inte var med? Svaret blev klubbens andra miljard-man: Gareth Bale.

Walesaren nickade först in reduceringen, innan han i den 81:a minuten sprang igenom Rayo-försvaret och avgjorde till Zinedine Zidanes lättnad, och så sent som en vecka senare var det dags för Bale att komma till fransmannens undsättning igen.


Bildkälla: Bildbyrån.

Den här gången gjorde han matchens enda mål när han med 10 minuter kvar återigen satte huvudet till och sänkte Real Sociedad. Målet var Bales 19 ligamål denna säsong, vilket är nytt säsongsbästa för världens dyraste spelare.

Med Bale i storform gick Real in i returmötet med Manchester City på Bernabeú. Nu var Ronaldo tillbaka, men återigen var det Bale som stal rampljuset när han i den 20 minuten fick en djupledsboll av Dani Carvajal och tryckte in segermålet via Fernandos ben.

Den forne Tottenham-spelaren har burit Real Madrid de senaste veckorna och övervunnit fansen igen. En Bale i form är ett hot för alla lag, något som de kommande finalmotståndarna minns med fasa. Det var nämligen just Gareth Bale som forcerade in segermålet när lagen möttes i Lissabon för två år sedan.

Bildkälla: Bildbyrån.

Och om 3 veckor är det dags igen. Då möts Real Madrid och Atlético Madrid på San Siro för att kröna årets Champions League-mästare. Bale blev hjälte 2014 och i denna form är det inte otänkbart att han blir det även 2016.

Texten är skriven av Next in Football-deltagaren "hgerfelth".

Vill du också delta i tävlingen, Next in Football och ha chansen att bli Nyheter24:s reporter i Frankrike?

Skapa då en reporterprofil på www.nextinfootball.se

Vilket lag vinner CL-finalen?
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.