Lördag 20 Aug
Stockholm

Hamrén – släpp loss Samba-Sam

Har Erik Hamrén blicken mot Sam Larsson?
1 av 2
Har Erik Hamrén blicken mot Sam Larsson?. Foto:
Sam Larsson slog bland annat till med ett solomål mot Groningen i början av maj och visar storform inför EM.
2 av 2
Sam Larsson slog bland annat till med ett solomål mot Groningen i början av maj och visar storform inför EM. Foto:

I morgon presenteras Sveriges EM-trupp. De flesta platserna är redan givna, men Hamrén borde verkligen blicka mot Holland. Där dansar nämligen Sam Larsson – en spelare som skulle förgylla EM.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den svenska publiken känner honom från IFK Göteborg, där hans dribblingar gav honom smeknamnet Samba-Sam. Sedan flytten till Heerenveen har rubrikerna emellertid minskat, men han har gjort succé i Eredivisie.

Redan under sin debutsäsong gjorde Sam Larsson avtryck. Hans åtta mål säkrade en plats i startelvan och hans fina säsong gav honom även en plats i den U21-trupp som överraskade hela Europa förra sommaren. Där fick han inte så mycket speltid, men den här säsongen har utvecklingen fortsatt.

Även om Heerenveen gjort en svag säsong kan man inte säga samma sak om Sam. Med sina kvicka fötter och utmärkta spelförståelse har Samba-Sam gjort skäl för sitt smeknamn och dessutom bombat in några riktiga drömmål. Så sent som igår blev han uttagen i säsongens lag av De Telegraaf.

I december öste Heerenveens sportchef, Hans Vonk, beröm över yttern.

– Sam är en extraordinär spelare. Det finns ingen yttermittfältare i den holländska ligan som är lika bra som Sam när det kommer till att dribbla och passa. Jag är säker på att han kommer spela i de stora ligorna om han fortsätter på samma bana som nu. Då kommer han vara en bra spelare i en väldigt stor liga.


Bildkälla: Bildbyrån.

Som Vonk förutspådde har Sam dragit långa blickar från storklubbar, men än så länge är han Heerenveen trogen. En övergång kommer dock med all sannolikhet att ske i sommar och om Erik Hamrén ger honom chansen i EM kan vad som helst hända.

Sam Larsson är en spelartyp som behövs i Frankrike. Han besitter en avighet och en internationell-spelstil som landslaget saknar. Sverige behöver någon som kan göra det oväntade, en förmåga som Sam bevisat att han förfogar över.

Han har gjort succé i Holland, han har jagats av storklubbar, men han har inte debuterat i landslaget. Det är dags Hamrén – släpp loss samban!

Texten är skriven av Next in Football-deltagaren "hgerfelth".

Vill du också delta i tävlingen Next in Football och ha chansen att bli Nyheter24:s reporter i Frankrike?

Skapa då en reporterprofil på www.nextinfootball.se och tävla direkt!

Borde Samba-Sam in till EM?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.