Schackmästare vägrade dopningstest

Ukrainske schackmästaren Vassily Ivanchuk kan stängas av i två år.


Fotboll, längdskidor och friidrott. Och nu har dopningen nått schackvärlden. I en sport som vanligtvis förknippas med geniala ryssar och superdatorer har nu en ukrainsk schackmästare vägrat ett dopningstest. Grandmaster Vassily Ivanchuk kan få upp till två års avstängning. I Dresdens schackolympiad vägrade han ett urintest efter att ha förlorat mot amerikanen Gata Kamsky. Men Ivanchuk har schackvärlden bakom sig som säger att det är en "förolämpning mot hans intelligens och ära". Ivanchuk blir med stor sannolikhet den förste som blivit dopningsavstängd inom schackvärlden. Ett bevis på att sporten har kommit in i 2000-talet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rögles svit sprack – Skellefteå vann första finalen

Drömmål gav Vittsjö första segern

Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

1 timme sedan
Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter chocksegern i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

2 timmar sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.