Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kampsportsstjärnan rånades av polisen: "Jag trodde att jag skulle dö"

- 26/07/2016, 11:29
Jason Lee blev under söndagen rånad av polisen i Rio.
1 av 4

Jason Lee blev under söndagen rånad av polisen i Rio.

Twitter/TT

Bilden har inget med händelsen att göra.
2 av 4

Bilden har inget med händelsen att göra.

TT Bild

Jason Lee var tvungen att betala polisen 5000 kronor.
3 av 4

Jason Lee var tvungen att betala polisen 5000 kronor.

Twitter

Polisen hittade även på ett brott.
4 av 4

Polisen hittade även på ett brott.

Twitter

Polisen tvingade stjärnan att åka mot trafiken på motorvägen för att slippa fängelse.

Jason Lee är en stjärna inom jujutsu men det hindrade inte polisen i Rio, Brasilien, att råna honom på 5 000 kronor.

Jason är bosatt i Rio sedan ett år tillbaka med sin flickvän och var under söndagen ute och körde bil i staden när han plötsligt blev stoppad av polisen. Efter en stund sa de till stjärnan att det var olagligt för en turist att köra bil i staden utan pass. Något som inte ska stämma.

– Jag vet att det inte är så. Uthyrningsfirman hade inte nämnt det alls. Polisen öppnade en bok och visade mig texter på portugisiska, av vilka jag kunde läsa cirka vart tredje ord, berättar Jason till The Sydney Morning Herald.


Om nu inte Jason ville åka in i brasilianskt fängelse var det bara att pynta fram 5 000 kronor som polisen krävde för att inte gripa honom. Problemet var bara det att han inte hade så mycket pengar på sig, vilket skulle visa sig göra skräcksituationen ännu värre.

Polisen tvingade honom att köra mot trafiken på en motorväg för att ta sig till en bankomat. De stannade sedan under en bro.

– Jag tror jag aldrig förut känt som att jag kunde dö, säger han.

Jason gav pengarna och fick då gå i väg men först blev han påmind om att han inte fick säga ett ord om detta till någon. Det gjorde han dock och gick direkt till turistpolisen i Rio och fick då höra orden som borde skrämma många turister som ska ta sig till OS-staden.

– En av killarna som jag rapporterade det till sa "vi förstår att du tvekar, eftersom vi är polisen, och den grenen av kåren är så skrämmande att till och med vi är rädda för dem", säger Jason till The Sydney Morning Herald.

Vågar du åka till Rio och OS?