Federer hoppas historien upprepas

Efter segern över Andy Roddick i Miami tror Federer på turneringsseger.


Hela 12 606 tennisälskare satt på läktaren i Key Biscayne, Miami, och såg Roger Federer besegra Andy Roddick med 6-3, 4-6, 6-4 i en av kvartsfinalerna i Mastersturneringen Sony Ericsson Open.

Efter att ha tagit var sitt set kunde publiken ta på spänningen i det tredje och avgörande. Vid ställningen 3-3 missade Roddick två gyllene breaklägen,en chans Federer däremot tog tillvara på när han fick den. När amerikanen servade vid 4-5 och deuce slog Federer först en boll som studsade på nätkanten och ställde Roddick som gått på nät, och på den efterföljande match- och breakbollen ett passerslag med sin fruktade forehand.

– När jag tar mig igenom sådana här tuffa matcher går jag ibland hela vägen och vinner turneringen utan att titta tillbaka. Jag hoppas att det är vad som kommer hända nu, sade segraren enligt Sony Ericsson Opens hemsida.

Federer förbättrade därmed den inbördes statistiken mot Roddick, som haft förtvivlat svårt för schweizaren genom åren. På 20 matcher har Federer vunnit 18.

– Det blev i alla fall en match av det, sade Roddick, som ofta blivit totalt utskåpad av världstvåan.

I semifinal får Federer mäta sig med Novak Djokovic som slog ut fransmannen Tsonga med 6-3, 6-4. Då både Andy Murray och Rafael Nadal är i kvartsfinal på den andra halvan är sannolikheten stor att historien från Indian Wells i förra månaden upprepar sig. Nämligen att de fyra högst rankade spelarna i världen spelar semifinal.

På damsidan blir det som vanligt representation i finalen av minst en Williamssyster. Åtta av de elva senaste åren har antingen Serena eller Venus vunnit i Key Biscane, och eftersom de båda möts i semifinal och garanterat en finalplats för familjen kan den fantastiska statistiken förlängas.

– Jag tycker att vi är bäst i världen, säger Venus.

Glasklart.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!