Nadal åt upp Murray

- 23/03/2009, 09:29 -

Världsettan vann finalen i Mastersturneringen i Indian Wells. Fick fem miljoner.

Till slut blev det världsettan som stod på toppen. Rafael Nadal krossade Andy Murray i finalen i Indian Wells. På bara en timme och 20 minuter skrevs setsiffrorna till 6-1, 6-2 och Nadal kunde kassera in 605 500 dollar, motsvarande drygt fem miljoner kronor.

Hur matchen kunde utveckla sig så som den gjore är en gåta, men spelet präglades av vindbyar som kom in över stadion och Murray hade uppenbarligen mycket svårt att bemästra dessa. "Rafa" vann de sista fem gemen i båda seten och kunde därmed räkna in sin trettonde titel i en Masters 1000-turnering.

– Andy var den enda riktiga toppspelare som jag inte slagit i år, så det var en viktig vinst för mig. Men, det viktigaste var ändå att vinna titeln, oavsett vem som var motståndare i finalen, säger Nadal enligt ATP:s hemsida.

Andy Murray har genomfört den senaste veckan med bravur och verkade inte vara allt för besviken efter förlusten.

– Det var tufft. Jag har inte spelat i sådana här blåsiga förhållanden på ett bra tag. "Rafa" handskades med det riktigt bra. Han hade en renare bollträff och verkade helt enkelt placera sig bättre än vad jag gjorde, sade Murray till pressen.

Rafael Nadals triumf i Indian Wells och för sju veckor sedan i Australian Open gör att han redan nu är klar för Mastersslutspelet i november.

Så här såg finalen ut

Skrivet av: