Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Malin har blivit råstark utan ett gym: "Älskar att träna med kroppsvikt"

- 08/12/2016, 12:15

Malin Jansson har blivit en Instagram-kändis genom att inspirera folk att träna med kroppen som verktyg. Och hon gör det riktigt bra.

Är du en sån som gärna vill träna men inte tar dig till gymmet så ofta som du vill? Ta inspiration av Malin Jansson. Hon lägger upp träningsvideos på sin Instagram där hon bara tränar med kroppen som vikt.

– Jag hade en period då jag testade att gymma i cirka ett – två år efter att jag slutade med cheerleading. Men när jag kom i kontakt med sporten ”street workout” och calisthenics som det kallas, där man endast använder sig av egen kroppsvikt så började jag älska det, säger Jansson till Nyheter24.

Vi har skrivit om Malin två gånger tidigare, och sedan första gången har hennes följarskara på Instagram vuxit explosionsartat. Från 10 000 till nästan 90 000 följare.

Vad beror det på?

– Jag kan gissa att jag inspirerar andra människor, vilket jag även fått lite bekräftat då det händer att personer kommer fram till mig när jag är ute på stan eller på events, och hälsar och säger att jag är en otroligt duktig tjej som inspirerar de. Det gör mig otroligt lycklig, och det är till stor del varför jag gör det jag gör, säger hon.

Vad är fördelarna med att träna med kroppsvikt?

– Jag känner att jag får mycket mer kontroll över min kropp och att jag är starkare än någonsin. Det är en cool känsla att kunna styra över kroppen genom att kunna stå på händer, swinga i stänger, göra volter och så vidare. Jag tycker att alla borde få kunna känna den känslan. Sedan finns det även oändligt med variationer och möjligheter, säger hon.

Om man nu blir inspirerad av dina klipp – har du några tips till nybörjare?

– Börja med det du kan och skäms inte för att du inte är som någon annan, det viktigaste är att du själv vet vart du ska och vart du vill. Men mer konkret skulle vara att lära sig några ordentliga pull-ups och armhävningar därefter kan man utveckla väldigt mycket med tiden. Så kort och gott; börja med ”the basics”, där du befinner dig nu, och var tålmodig!

Vilka övningar kan du rekommendera för hemmaträning?

– Helt klart armhävningar! Enkelt att utföra och väldigt effektiv övning som man kan göra på många olika sätt! Sedan kommer såklart handståenden man kan träna mot en vägg eller fritt om man känner sig bekväm med det. Bålövningar är också väldigt bra och viktigt att börja med, där finns det också många olika övningar man kan göra utan redskap, avslutar hon.

Vill du ha mer inspiration av Malin kan du spana in hennes Instagram här, eller läsa de tidigare artiklarna vi skrivit om henne här och här.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!