Aco och Ferry knep masstartsguld

Helena Jonsson stod över.


Björn Ferry, Storuman, och Anna Carin Olofsson-Zidek, Lillhärdal, tog SM-gulden i masstart när skidskyttesäsongen gjorde bokslut i Östersund. En sliten Helena Jonsson valde att stå över söndagens lopp.

Storumans stolthet, Björn Ferry, visade världsklass när han sköt fyra nollor och skejtade hem guldet med klar marginal ned till formstarke Carl-Johan Bergman, Ekshärad.

– Jätteroligt! Det är faktiskt en konst att skjuta fullt och det här var bara tredje gången för säsongen som jag lyckades med den bedriften. Det är absolut något att ta med sig inför det som komma skall nästa år, analyserade en glad Ferry.

De båda följdes åt som ler och långhalm under det liggande skyttet. Men när Bergman darrade lite på manschetten i första stående och sköt en bom så kopplade "supernollan Ferry" greppet.

– Skönt och bra för självförtroendet att få knöla till CJ som visat så bra form den senaste tiden, log Ferry.

Bakom den för dagen överlägsna duon krigade Östersund Biathlon-duon Magnus Jonsson och Mattias Nilsson samt David Ekholm, Ekshärad, om bronset under hela loppet. Ekholm avgjorde till sin fördel genom att skjuta fullt i sista stående.

I damernas uppgörelse duggade bommarna tätt på skjutvallen. Kanske kan man skylla det på en rejält portion ofokusering i säsongens tolfte timme. Anna Carin Olofsson-Zidek drog på sig hela sex bommar, men var långt ifrån ensam om att samla på straffrundor denna dag.

– Naturligtvis långt ifrån godkänt och hade Helena varit med hade det garanterat blivit betydligt tuffare. Men det är alltid roligt att vinna SM-guld, sade Aco som i vanlig ordning levde högt på sin starka skidåkning när skyttet inte fungerade som det borde.

Bakom Olofsson-Zidek tog Sofia Domeij, Örnsköldsvik, silvret och bronset gick till skrällen Emelie Larsson, Bore.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!