Helena Jonsson tog hem sprintcupen

Trots en 19:e plats vann Helena Jonsson sprintcupen. ACO körde in som trea.


Trots att Anna Carin Olofsson-Zidek mycket elegant körde in på en tredje plats i dagens sprintavslutning i världscupen blev en annan svenska dagens stora namn. Helena Jonsson kom "bara" på en 19:e plats, men tog ändå hem den totala sprintcupen.

Med två tävlingar kvar på säsongens världscup ligger Helena Jonsson 19 poäng efter antagonisten Kati Wilhelm i jakten på den totala världscuptiteln. Svenskan hade två bom i det inledande liggande skyttet, vilket förstörde hennes segerdrömmar i sprinten. Wilhelm körde in i mål 1,7 sekunder bakom Jonsson och tappade bara en poäng i sammandraget.

– Ingenting är avgjort, säger experten Kalle Grenemark i SVT.

Anna Carin Olofsson-Zidek sköt fullt i både det liggande och stående skyttet, åkte fint och kunde mycket välförtjänt ta hem tredjeplatsen efter tyskorna Tina Bachmann och Simone Hauswald. Tävlingarna i ryska Chanty Mansijsk fortsätter på lördagen med jaktstart och avslutas på söndag med masstarten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.