Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Explosion vid Dortmunds spelarbuss – Marc Bartra till sjukhus

1 av 2

2 av 2

Sport | 11/04/2017 20:11

Det tyska fotbollslaget Borussa Dortmund har varit med i en bussolycka och en personen är skadad.

Det tyska fotbollslaget Borussia Dortmunds spelarbuss har skadats i en explosion som ska ha krossat rutorna på bussen. Detta skedde strax innan matchen. Spelaren Marc Barta är förd till sjukhuset efter att ha skadat armen, skriver Expressen.

På lagets Twitter skriver de att spelarna är säkra.

”Bombexplosion vid spelarbussen vid spelarnas hotell. Spelarna i säkerhet. Ingen fara i eller runt arenan” skriver klubben på sitt twitterkonto.

Det är fortfarande oklart vad som har hänt exakt men det ska ha varit en explosion utanför spelarnas hotell och klubben uppmanar nu sina supportrar att hålla huvudet kallt. Polisen har anlänt på platsen och undersöker. Det är ännu inte klart om explosionen var riktad mot laget.

Målvakten berättar för schweiziska Blick att det handlade om stor ovisshet.

– Efter smällen duckade vi alla och de som kunde la sig på marken. Vi visste inte om något mer skulle hända.

Borussia Dortmund skulle möta Monaco i Champions Leagues kvartsfinalen, men nu har laget alltså stött på problem och matchen som skulle spelats 20.45 kommer ställdes in. Istället ska den spelas vid 18.45 imorgon.

– Jag är chockad och oroad, det är det första jag tänker på, säger Atletico Madrids tränare Diego Simeone enligt ESPN:s Mark Ogden.

På deras officiella Twitter tackar laget för stödet och tålamodet.

Texten uppdateras.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.