Bandyskyttekungar byter lag

Både Christoffer Edlund och Magnus Muhrén är klara för Saik.


Med 44 mål var delade Vetlandas Christoffer Edlund och Sandvikens Magnus Muhrén på skytteligatiteln i bandyns elitserie. Nästa säsong delar de också lag, sedan Edlund blivit klar för Saik.

Samtidigt går Örebros målkung Tomas Knutson till Vetlanda.

En av de hetaste frågorna så här några veckor efter SM-finalen var i vilken klubb Christoffer Edlund, 22, skulle spela nästa säsong. Edlund, som har gjort 116 mål på 149 matcher sedan debuten i Vetlandas a-lag för fem år sedan, hittade rätt 44 gånger under säsongen som gick - en siffra som endast Sandvikens Magnus Muhrén lyckades tangera. Och det är just Sandviken som nu knyter till sig Edlund och därmed får elitseriens två målfarligaste spelare i truppen. Affären är i hamn, det bekräftar Vetlandas hemsida. Men från Saik-håll är man aningen mer försiktig.

– Jag vill inte gå händelserna i förväg, men vi har presskonferens i kväll, säger Sandvikens tränare Ola Grönberg under måndagseftermiddagen.

TT: Och då kan det hända grejer?

– Då kan det hända grejer.

Eftersom Vetlanda blir av med sin vassaste målskytt har man också sett till att fylla hålet efter Edlund illa kvickt. Örebro SK:s Tomas Knutson, 27, som med sina 40 mål stod för nästan hälften av närkingarnas målskörd den gångna säsongen, är klar för Smålandsklubben.

– Vi är glada för att Tomas har skrivit på för VBK. Vår strävan är att ha spelare med rätt attityd, ibland kallas det för karaktärspelare, säger VBK-tränaren Jonas Claesson till klubbens hemsida.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!