Söndag 5 Dec
Stockholm

Mayweathers sjuka lön för fighten – så här mycket tjänar han i minuten

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Den 26 augusti drabbar de två giganterna ihop i vad som kallas århundrades boxningsmatch och lönen Mayweather drar in är astronomisk.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Först ryktades det länge om fighten skulle bli av eller inte. Sen kom beskedet att boxningens största stjärna Floyd Mayweather Jr och MMA-stjärnan Conor McGregor ska mötas i boxningsringen den 26 augusti. När uppläget inför fighten var i hamn började andra rykten ta fart. 

Hur mycket skulle de egentligen tjäna på "århundradets boxningsmatch"? Nu har Mayweather själv gått ut med vad han kommer dra in på matchen. 


I Showtimes program  "All Access: Mayweather vs. McGregor” avslöjar nu Mayweather själv vad han kommer att tjäna på drömfighten, skriver TMZ.

– Jag kommer att tjäna 2,4 miljarder kronor. Eller mer, säger Mayweather.

Det har tidigare spekulerades i att både Mayweather och McGregor skulle belönas med cirka 870 miljoner kronor var, men det är en siffra nu Mayweather förnekar. 

– Är jag den högst betalde idrottaren i världen där ute? Och då gör jag comeback? Vi pratar inga kontrakt på fyra år eller fem år. Jag kan göra det på 36 minuter. Jag kommer att tjäna 2,4 miljarder kronor, eller mer. På 36 minuter, säger Mayweather i intervjun.

Omräknat man den summan i minuter kommer 40-åringen att tjäna 65 miljoner kronor per minut. Än vet man inte vilken summa som gäller McGregor men enligt tidigare siffror väntas han tjäna totalt 870 miljoner kronor på fajten.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vinner Mayweather fighten?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela