Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

8 saker du känner igen om du spelat i Korpen

Har du dragit ihop ett kompisgäng och kört i Korpen? Då kommer du definitivt känna igen de här grejerna.
1 av 3

Har du dragit ihop ett kompisgäng och kört i Korpen? Då kommer du definitivt känna igen de här grejerna.

TT

Hur många hälsenor tror ni gått i Innebandykorpen?
2 av 3

Hur många hälsenor tror ni gått i Innebandykorpen?

TT

Vardag i fotbollskorpen.
3 av 3

Vardag i fotbollskorpen.

TT

Sport | 08/08/2017 08:56

Har du dragit ihop ett kompisgäng och kört i Korpen? Då kommer du definitivt känna igen de här grejerna.

Korpen är den lägsta nivån vi har i svensk idrott och går man och ser en match förstår man precis varför. Lagen varierar från unga kompisgäng till en grupp kollegor med brandmän, men det de alla har gemensamt är att spelet oftast är allt annat än bra. Har du spelat i Korpen kommer du känna igen de här punkterna. 

1. Lagnamnen
Det känns som att alla lag tänker längre på vad de ska heta än vilket taktik de ska ha. Ordvitsar, fyndigheter och "roliga namn" är ett signum när Korpen-lagnamnet ska skapas. Känn bara på namn som Systembo-Laget, Lokomotiv Svettiga kalsonger och Klitor IS. 

2. Skador
Benbrott, avslitna hälsenor och rejäla skrubbsår är en vardag i Korpen-serierna. Har någon match någonsin i Korpens historia avslutats utan skador? Det är ju vanligare att åka hem i ambulans än att ta cykeln.

Bildkälla: TT

3. Domarna
Okej att spelet och spelarna i Korpen håller absolut lägsta nivå men kom igen. Är det ens möjligt att hålla en sådan genomusel standard som domarna gör? Man vet aldrig om man ska skratta eller gråta. 

4. Alkohol
Ibland undra man ju faktiskt om vissa ställer upp i Korpen enbart för att ha någonstans att förfest. Det sups ju mer längst sidlinjen på fotbollsplanerna och på bänken i innebandyhallarna än vad det gör på Finlandskryssningarna. Hand upp alla vi som spelat en Korpenmatch ordentligt bakfull. 

Bildkälla: TT

5. Röda kort
Det delas ungefär ut lika många röda kort under en Korpenmatch som det blir mål. Det kan ju också i och för sig bero på att tjuvsmällar och chanskapningar är vanligare än att Arsenal vinner Premier League. 

6. Bråk
Att Korpenmatcher är stökiga är ju långt ifrån en nyhet. Det smäller ju mer än under nyårsnatten. 

7. Gubbgänget
Hur många gånger har man inte kommit till matchen och så ser man 12 lätt korpulenta 50-plusare som kör någon slags "uppvärmning". De är överallt. Här kan vi knyta tillbaka till punkt 2. Antingen går deras hälsena eller så ser de till att en egna gör det. 

8. Planerna
Om spelet och domarna är uselt vad är då planerna och hallarna? Man kan ju lätt säga att en Korpenplan i fotboll håller en viss kvalitetsskillnad än Friends Arena. Man får ju vara väldigt glad om det ens finns en antydan till gräs på planen. 

Bildkälla: TT


Här kan du lästa listan på det 10 sakerna alla hatade på skolgymnastiken.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Känner du igen dig?