En sammanbiten Rafa Marquez tillsammans med sin advokat.
1 av 3
En sammanbiten Rafa Marquez tillsammans med sin advokat. - Foto: TT
Två Champions League-titlar och fyra La Liga-titlar blev det för Rafa i Barcelona.
2 av 3
Två Champions League-titlar och fyra La Liga-titlar blev det för Rafa i Barcelona. - Foto: TT
Marquez spelar idag i den mexikanska ligan och har hand om kaptensbindeln i landslaget.
3 av 3
Marquez spelar idag i den mexikanska ligan och har hand om kaptensbindeln i landslaget. - Foto: TT

Barcelonastjärnan kopplas till stor knarkkartell

Han har vunnit Champions League två gånger och spelat över 200 matcher för Barcelona – nu kopplas Rafael Marquez till en drogkartell.


Den mexikanska knarkbaronen Raul Flores Hernandez har haft det amerikanska finansdepartementets ögon på sig under flera års tid. Under onsdagen offentliggjordes en sanktionslista på totalt 22 personer som är misstänkta för att haft ekonomiskt samröre med drogkartellen.

Ett av namnen på listan är den förre detta Barcelonastjärnan Rafael Marquez. 38-åringen var med och skördade stora framgångar med FC Barcelona under 00-talet, totalt har han vunnit fyra ligatitlar och två Champions League-titel med klubben. Idag spelar Marquez i sin moderklubb Atlas och i det mexikanska landslaget, där han har kaptensbindeln. 


Marquez anklagas bland annat för att ha agerat ”frontman” åt kartellen och för att ha gömt tillgångar, skriver Daily Mail. Bland de övriga på sanktionslistan finns även en annan storstjärna från Mexico, nämligen sångaren Julion Alvarez.

Bildkälla: TT

Dokumenten från finansdepartementet kopplar Marquez till Flores Hernandezs organisation via en fotbollskola som heter Escuela de Futbol Rafael Marquez, samt genom hans företag som jobbar med sport- och idrottskläder.

Enligt nyhetssajten Goal har Marquez gått ut och förnekat att han skulle ha samröre med kartellen. 

Sanktionerna innebär att de tilltalades eventuella tillgångar i USA fryses och att amerikanska medborgare förbjuds från att göra affärer med dem. De får även inreseförbud till USA.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du förvånad?
Tack för din röst!