- Foto: TT

Janne Andersson: "Magnus Eriksson har gjort det bra, men...."

Många gläds åt att Ken Sema har fått en plats i Janne Anderssons trupp, men frågan är om han har gjort det tillräckligt bra poängmässigt?


I förra veckans Studio Allsvenskan så blev det en het diskussion i studion just gällande varför Magnus Eriksson inte hade gått före Ken Sema till denna landslagsuttagning.
Magnus Eriksson som har haft en otrolig säsong där han nu både leder skytteligan och poängligan i Allsvenskan. Ken Sema har kanske inte inkasserat lika många poäng, men har däremot visat en riktigt bra högsta nivå och har även presterat bra i Östersunds Europamatcher.

Dagen efter Sveriges 8-0 vinst mot Luxemburg var Nyheter24 på plats på spelarhotellet för att kolla med förbundskaptenen Janne Andersson om varför Ken Sema gick före Magnus Eriksson.

Varför har Ken Sema gått före Magnus Eriksson till Landslaget?
– Oj, därför jag tycker Ken har gjort det väldigt väldigt bra i Allsvenskan.

Men Magnus har gjort en bättre säsong rent poängmässigt?
– Ja, Magnus har också gjort det bra, det är alltid så, man kan räkna upp många svenska fotbollsspelare som har gjort det bra och sen gör man en värdering utifrån position, konkurrens, speltid, form, produktion, massa olika egenskaper. 
Vilka egenskaper har du? Vilka egenskaper kan du komplettera med?

– Det finns 100 olika grejer som ligger till grund till en landslagsuttagning och denna gången tog jag beslutet och då gjorde jag värderingen att Ken skulle med den här gången, medger Janne Andersson

Har du funderat något på Magnus Eriksson eftersom dem spelar på samma position och Magnus leder poängligan i Allsvenskan?
– Jag kommenterar aldrig spelare som inte har kommit med i Landslagsuttagningen. Det finns drygt 250 000 registrerade fotbollsspelare i Sverige, så det finns många att välja mellan….


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vem är bäst?
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.