Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han är hemligheten bakom Elliot Käcks supersvit i Djurgården

- 30/10/2017, 16:59

TT

Nyheter24 hörde av sig till Djurgårdens oersättliga vänsterback för att höra av sig om varför han har spelat 66 raka matcher.

Du har nu spelat 66 matcher i rad i allsvenskan och alla minuter, hur känns det att ha en sån imponerande svit?

– Jag har inte reflekterat kring det så mycket fram tills senaste veckan. Det är klart det är sjukt roligt att man fått förtroendet under en sån lång tid, med flera tränare också. Men jag har lyckats hålla mig skadefri så länge också  det är väldigt bra gjort. 

Varför har du spelat mest tror du?

– Det är väl en kombination av bra prestationer och att jag har lyckats hålla mig skadefri. 

Måste du träna annorlunda pga detta?

– Jag hade ju en ganska jobbig skadeperiod när jag spelade i Sirius 2014 och missade ungefär 12 matcher och då åkte jag ner till Halmstad och träffade sjukgymnasten Simon Bakkioui. Jag kände ganska många som hade varit hos honom och fick då tips att det var han jag skulle träffa, säger Elliot och fortsätter.

– Jag körde rehab med Simon Bakkioui i drygt två veckor och sen fick jag med mig ett program av honom att ta hem. Innan varje träning kör jag lite cykel, rörlighet och lite bålstyrka. Sen dess har jag kört det hela tiden och lyckats hålla mig skadefri, så jag har mycket att tacka honom för.

 Äter du annorlunda? 

– Nä, det gör jag väl inte. Jag försöker självklart vara noggrann med min kost, men mest har jag Simon Bakkioui att tacka. 

Hur återhämtar du dig på bästa sätt?

– Det är väl att vila och försöka att sova så mycket som möjligt. När man blir lite äldre så blir man ju bättre på att ta hand om sig själv, när man var yngre så kanske man var ute och flängde runt mer. Nu spenderar jag mer tid hemma, det kanske låter rätt tråkigt, säger Elliot och brister ut i skratt.

Hur många timmars sömn snittar du? 

– Minst nio asså. 

Skulle du säga att du har en fegare spelstil där du inte går in i situationer där du kan bli skadad? 

– Nej, det skulle jag absolut inte säga, utan jag kör väl på som jag alltid har gjort. Det är väl inte direkt jättemånga skador bland fotbollsspelare av just närkamper, utan det är mest ljumskar och knän och dem skadorna kommer inte ofta fram från närkampsspel. 

Kommer du spela i Djurgården även nästa säsong? 

–Jag vet faktiskt inte än, utan tiden får väl avgöra lite där. 

Har du fått anbud fram andra klubbar som lockar? 

– Det vill jag inte kommentera faktiskt, utan jag fokuserar på matchen mot Kalmar på söndag där vi ska vinna och säkra en plats i Europa.

Är du intresserad av allsvenskan och allt som cirkulerar världens bästa liga så ska du kolla in Nyheter24:s podcast Studio Allsvenskan här. 

Är Elliot Käck en av dem bästa på sin position?