Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

“Då hade Djurgården varit bättre än Malmö FF"

- 26/01/2018, 08:15 -

I veckans Studio Allsvenskan berättar Bosse Andersson att Djurgården hade lyckats bättre än sin toppkonkurrent, Malmö FF, om de hade hållit ihop. – Då hade vi varit bättre än Malmö och fotbollskartan hade sett annorlunda ut, säger Bosse Andersson.

I det senaste avsnittet av Studio Allsvenskan bjuder Djurgårdens sportchef Bosse Andersson, även kallad Super-Bo, på flera intressanta inblickar i Djurgården. Även om Bosse inte vill gå in på detaljer gällande organisationen så avslöjar han ändå att förutsättningarna i svensk fotboll hade kunnat sett annorlunda ut. 

– Hade vi hållit ihop och gjort det i Djurgården och tagit beslut så tror jag att vi hade varit där Malmö är idag och då hade de inte haft samma förutsättningar som dem har.

Bosse fortsätter att diskutera Djurgårdens förutsättningar som han menar är bättre än de regerande mästarna Malmö FF, som under 2000-talet vunnit SM-guld inte mindre än 6 gånger.

– Om vi hade jobbat med den styrkan vi har i Djurgården så hade vi varit bättre än Malmö och då hade fotbollskartan sett annorlunda ut. Annars hade jag varit besviken, säger Bosse Andersson i veckans Studio Allsvenskan. 

Bosse är även väl medveten om att förväntningarna på klubben är högt satta inför den kommande säsongen i och med fjolårets placering.

– Jag fattar förväntningarna, men vi måste också vara realistiska. Självklart ska vi vara med och slåss i toppen.

I veckans Studio Allsvenskan  ser vi programledare Marcus Birro och i soffan återfinns chefredaktör Henrik Eriksson och sportreportern Philip De Giorgio.

I spelaren ovan kan du höra när Bosse diskuterar Djurgårdens förutsättningar med Studio Allsvenskan.

För att lyssna på hela avsnittet som podcast kan du trycka här och här kan du se avsnittet i sin helhet. 

Håller du med Bosse Andersson?