Skidåkarna i OS
1 av 4
OS - Foto: TT
OS PYEONGCHANG
2 av 4
Sveriges Stina Nilsson pustar ut med Charlotte Kalla efter målgången i lördagens tävling i skiathlon damer, på Alpensia skidcenter i vinter-os i Pyeongchang, Sydkorea. - Foto: TT NYHETSBYRÅN / Andreas Hillergren /TT
Frida Hansdotter i Alpint
3 av 4
Frida Hansdotter - Foto: TT/Gabriele Facciotti
Sandra Näslund tävlar i skicross
4 av 4
Sveriges Sandra Näslund i skicross. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Grymma tjejer du måste hålla koll på under OS i Pyeongchang

Sveriges trupp till OS har stora chanser till flertal medaljer. Charlotte Kalla har redan kammat hem ett guld men det finns fler grymma tjejer som du borde hålla ett extra öga på oavsett om du är OS-älskare eller ej.


Ingen har nog undgått att OS i Pyeongchang, Sydkorea har startat. Totalt är det 102 tävlingar under OS i femton olika idrotter mellan 9-25 februari.

Vi fick en strålande inledning där Charlotte Kalla spurtade förbi Marit Björgen och tog sitt tredje OS-guld i sin karriär. 

Men det är inte bara Charlotte Kalla som man ska hålla koll på under OS. Oavsett om du är en veteran som är bänkad framför tvn eller inte så måste du hålla koll på dessa grymma tjejer.

Stina Nilsson och Charlotte Kalla

Stina Nilsson – Längdskidor

24-åringen från Malung gjorde sin första skidtävling när hon var fyra år. Hennes meritlista är lång, senast tog hon tre inviduella segrar i världscupen. Stina Nilsson har även ett brons i sprintstafett från OS i Sotji.

Längdskidor, datum (dam):

10 februari: Skiathlon 2 x 7,5 km

15 februari: 10 km, fristil

17 februari: Stafett 4 x 5 km

25 februari: 30 km masstart, klassisk

Frida Hansdotter, Alpint.
Frida Hansdotter – Alpint

Fridas Hansdotter, 32, från Norberg har tävlat på elitnivå sedan 2001. Senast tog hon två VM-medaljer Schladming och 2015/2016 vann hon slalomvärldscupen.

Alpint, datum (dam):

12 februari: Storslalom

14 februari: Slalom

17 februari: Super-G

21 februari: Störtlopp

23 februari: Kombination, slalom och störtlopp

24 februari: Lagtävling

Sandra Näslund, Skicross.

Sandra Näslund – Skicross

Sandra var den svenska OS-truppens yngsta deltagare i Sotji då hon bara var 17 år och tog en meriterande femteplats. Under Svenska Idrottsgalan 2015 tog även hem utmärkelsen för Årets Prestation och Lilla Bragdguldet. Senaste meriten Sandra kan lägga till på sin lista är att hon blev  Sveriges första världsmästare i skicross då hon vann VM-guld i Sierra Nevada, Spanien, 2017.

23 februari: Seedningsrunda + finaler

Jennie-Lee Burmansson är den yngsta svenska deltagaren någonsin i ett vinter-OS.

Jennie-Lee Burmansson – Freeski

15-åringen från Sälen kom tvåa på junior-VM 2017 och etta, tvåa och trea på europacupen i St Anton 2017. Jennie-Lee Burmansson är den yngsta svenska deltagaren någonsin i ett vinter-OS. När slope­stylekvalet inleds 17 februari kommer hon att vara 15 år och 220 dagar. Nuvarande rekordet har Kim Martin Hasson som var 15 år och 348 dagar när hon vaktade Damkronornas mål i hockeyturneringen i Salt Lake City 2002, skriver Svenska Dagbladet.

Freeski, datum (dam):

17 februari: Slopestyle

19 februari: Halfpipe kval

20 februari: Halfpipe final

Se mer i klippet ovan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kollar du på OS?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.