Fredag 23 Apr
Stockholm

Buya Turay: "Jag är 'pissed off' – hade gjort 15 mål i Djurgården"

Mohamed Buya Turay berättar i Studio Allsvenskan att han inte kan tänka sig att fortsätta spela i AFC
Mohamed Buya Turay berättar i Studio Allsvenskan att han inte vill stanna i AFC nästa säsong men AFC kräver 10 miljoner vilket han tycker är för mycket. Foto: TT/Montage

Studio Allsvenskan avslöjar i veckans silly season-avsnitt att AFC-stjärnan Mohamed Buya Turay vill lämna klubben för Allsvenskan. I en lång telefonintervju med chefredaktör Henrik Eriksson berättar Buya om konflikten mellan honom och klubben.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I veckans andra avsnitt av Studio Allsvenskan är silly season i fokus. Panelen både diskuterar och kommenterar läget i alla de Allsvenska klubbarna, där potentiella värvningar och försäljningar hamnar på tapeten. 

Avsnittets kanske största snackis kommer dock efter att chefredaktör Henrik Eriksson spelat upp sin telefonintervju med AFC Eskilstuna:s Mohamed Buya Turay

Buya Turay som förra säsongen gjorde 9 mål i Allsvenskan för AFC hade innan fönstret stängde i de stora europeiska ligorna en önskan om att få lämna för en klubb i antingen Frankrike eller Belgien.

Men prislappen på tio miljoner kronor skrämde iväg intressenterna och den 1:e februari var han fortfarande en AFC-spelare. 

I intervjun med Henrik berättar Buya att han är "pissed off" på AFC för att de inte lät honom komma ut i Europa. Han förklarar även att han inte kommer att spela i superettan den kommande säsongen utan enbart träna med laget för att potentiellt tvinga sig till en flytt till Allsvenskan.

Hur AFC ställer sig i ärendet återstår att se, men om Buya Turay själv får bestämma så kommer han när den Allsvenska säsongen drar igång att befinna sig i antingen Östersund eller Djurgården som har ryktats vilja värva honom. 

I veckans silly-avsnitt av Studio Allsvenskan har den ständige programledaren Marcus Birro åkt på lunginflammation och därför tar Philip De Giorgio över ansvaret. I soffan hittar vi chefredaktör Henrik Eriksson tillsammans med sportreporter Konrad Blomström. I studion ser vi även hemlig gäst.

Ovan kan du se hela avsnittet av Studio Allsvenskan och här finns avsnittet som podcast. 

Nedan kan du läsa hela intervjun med Mohamed Buya Turay i textform. 

– Hallå?

Hej, det här är Henrik från nyheter 24  

– Okej

Hej hur mår du?

– Jag mår bra själv?

Jag mår bra! Har du tränat idag?

– Ja.

Jag gör ett program om Allsvenskan med några till här på Nyheter24. Vi pratar enbart om fotboll och du gjorde ett bra avtryck i Allsvenskan med mycket mål. Det har varit mycket rykten om dig så jag vill prata med dig om det och hur fotbollslivet ser ut för tillfället

– Okej.

Men du är fortfarande kvar i AFC eller hur?

– Ja, jag är fortfarande kvar.

Vad är dina tankar om det och säsongen? Planerar du att stanna i AFC eller? För det har varit en del rykten bland annat om Allsvenska klubbar men även några andra klubbar också

– Ja problemet med AFC är att jag har väntat sedan förra året när fönstret var öppet . Klubbar i Belgien och Frankrike vill ha mig. Men på grund av pengarna som AFC vill ha för mig så kommer det inte hända. Så nu hör jag rykten om att Djurgården och Östersund vill ha mig. Men samma AFC vill ha 10-15 miljoner kronor. Jag vet inte varför de vill ha så mycket pengar för mig. För mig tror jag inte det kommer hända. När det frågar efter så mycket pengar från svenska klubbar så kommer det inte att hända utan förblir rykten. Jag tränar och fokuserar på det. Det som händer det händer. Mitt mål är inte att spela i superettan. Jag kommer inte spela i superettan det är ett som är säkert. 

Du vill spela i Allsvenskan då?

– Jag vill spela i Allsvenskan. Men allt förstördes med tanke på hur mycket de ville ha. 

Vad tycker du om Djurgården då? Gillar du klubben?

– Det är inte första gången Djurgården visar intresse. Özcan Melkemichel är en bra tränare. Han har hjälpt mig i superettan förut. Han vet vad jag går för och kommer att göra mig bättre. Hjälpa mig att bli bäst.

Har du pratat med Özcan i vinter?

– Vi har inte pratat nu i vinter. 

Vad tycker du om honom som coach? 

– Han är en bra coach men också en bra personer. Han är bra på att pusha spelare att bli sitt bästa jag. Han var den första som berättade vad jag är bra på och hur jag ska spela. 

Det har också varit rykten kring Östersund. Östersund som möter Arsenal nu. Vad tycker du?

– Östersund ville ha mig tidigare. För fyra år sen. När jag var i VSK. Sen jag kom till Europa så har det varit samma sak. Vilken klubb jag än kommit till så har de velat ha mycket pengar. VSK frågade efter så mycket pengar från Östersund. Nu händer samma sak med AFC. För mig är deras spel det bästa. Jag älskar den typen av spel som Östersunds spelare. 

Har du pratat med din agent? Har du en agent?

– Jag vill inte prata om agenter för de kan inte ändra på situationen. För om jag inte kämpar med fotbollen så kommer ingen klubb att vilja ha mig. Men om jag gör mitt jobb och gör mitt bästa som fotbollspelare så hjälper jag mig själv. Jag är inte agent så jag pratar inte om agenter.

Har du pratat med AFC om de 10 miljonerna. Det låter som mycket pengar?

– Problemet med dom är att de säger ta det lugnt vi är på det. Vi fixar det, vi fixar det. Dom har aldrig fixat så att jag kan gå till en större liga eller förstaliga. Och nu säger dom att dom ska fixa det med allsvenskan. När? Det här gör mig ”pissed off” nu. För jag startade inte i AFC:s akademi. Jag kommer från ingenstans. Låt mig gå så jag kan forma min karriär, det är därför jag här, för att spela fotboll, göra mig mig ett namn och sätta avtryck. Varför vill de ha så mycket pengar för mig? de vill förstöra min karriär, du vet? Det här hände för 5 år sedan. Jag vet att det kommer hända igen. Men jag kommer fightas denna gång. Jag kommer inte låta det hända. Jag kommer inte låta det hända den här gången. 

Har du pratat med huvudtränaren i AFC eller vem pratar du med? 

– Jag pratar med tränaren. Jag säger till honom: Jag är från Afrika, jag är den sista i familjen, alla ser upp till mig, om jag går till en klubb nu jag måste röra på mig, jag kan inte berätta hur mycket jag tjänar här, jag kommer inte spela matcher här, jag kommer bara träna.

Om du skulle gå till en klubb som till exempel Djurgården eller Östersund i Allsvenskan, skulle du göra mer mål än i AFC förra året?

– Jag kan inte säga. Låt mig gå till en klubb och lära mig systemet och låta tränaren visa mig vad jag ska göra, kanske skulle jag vunnit skytteligan och varit någon annanstans, jag gör mitt bästa, om jag skulle vara i Djurgården eller Östersund skulle jag göra mer än 15 mål. 

Du kanske även är intresserad av det här:

Managern Jens Gustafsson: “Norrköpings vinterfönster är 5 plus”

Stefan Billborn: “Jag har inte hört någonting om Erkan Zengin”

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Spelar Buya Turay i AFC nästa säsong?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela