Onsdag 8 Dec
Stockholm

Kim Bergstrand om Malmöspelaren: "Man tror man känner folk"

Kim Bergstrand berättade i Studio Allsvenskan om sina känslor kring "Malmöspelaren"
Kim Bergstrand i IK Sirius och Daniel Andersson i Malmö FF är båda besvikna på "Malmöspelaren". Foto: TT/Montage

I veckans andra avsnitt av Studio Allsvenskan är Kim Bergstrand, tränare i IK Sirius, gäst. Kim berättar för Studio Allsvenskan om sina känslor kring den före detta Sirius-spelaren som står åtalad för flera grova brott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Studio Allsvenskan är tillbaka med ännu ett avsnitt och gästas denna veckan av Siriustränaren Kim Bergstrand. 

Kim som under 2018 gör sin 6:e säsong med Uppsalalaget har blivit lite av en favorit bland fansen efter att han med sina ledaregenskaper lyckats lyfta laget från division ett, 2013 till Allsvenskan, 2017. 

Under Kims tid i Sirius har flera spelare kommit och gått men den kanske mest omtalade är spelaren som lämnade klubben för Malmö FF, som nu är misstänkt för flera grova brott – bland annat våldtäkt mot minderårig.

Den före detta IK Sirius-spelaren har trots att han lämnat klubben varit huvudbry för Kim Bergstrand och föreningen med tanke på att brotten begicks under tiden som han spelade i Uppsalaklubben. 

I veckans Studio Allsvenskan frågar därför chefredaktör Henrik Eriksson hur Kim Bergstrand och klubben har hanterat frågan och huruvida dem kunde gjort något annorlunda. 

Förra året så hade ni en spelare som idag är misstänkt för flera grova brott som begicks främst under tiden i klubben. Hur ser du på det och var det någonting som du fick hantera som kunde ha gjorts annorlunda?

– Nej, han var ju inte brottsmisstänkt när han var hos oss. Vi visste ju ingenting om det. Vi förklarar ju för alla spelare som kommer utifrån vad det är som gäller i Sverige självklart. Men det är som jag sa till Daniel Andersson, det är ju inte så att man säger “du får inte mörda någon”. Men vi måste ta ansvar som arbetsgivare och som ledare och förklara vad det är som gäller och inte gäller. Lagar som kanske finns i Sverige men inte finns någon annanstans. Men i övrigt är det svårt att kontrollera människor. Vi lever ju inte i ett sådant samhälle. Den här personen vi pratar om visste precis vad som gällde och inte gällde. 

Marcus Birro: och valde att göra?

– Han valde att göra fel. 

Henrik Eriksson: Det är intressant att höra din åsikt om det här.

– Nej, men den här spelaren hade en person som hjälpte honom i det vardagliga livet första tiden i Uppsala och hade dessutom andra personer som stöttade honom så det fanns inga tendenser att det skulle gå åt helvete någonstans. Vi upplevde att det funkade fotbollsmässigt och privat. Det är en väldigt sorglig historia. Men det är viktigt att påpeka att han är ju faktiskt inte dömd. Men det är ju katastrof att bara hamna i den situationen framförallt för honom och Malmö. Men självklart så tycker vi att det är skittråkigt vi också för den människan som vi har jobbat stenhårt med i flera år. Men det bevisar ju också att man känner inte varandra alltid som man kanske tror. Vi har flera sidor i oss allihopa, goda som onda. 

I spelaren ovan kan du se när Kim Bergstrand berättar om känslorna kring spelarskandalen och här kan du se hela avsnittet.

Studio Allsvenskan finns även som podcast!

Lyssnar du hellre via Acast så kan du göra det här.

Du kanske även är intresserad av:

Kim Bergstrand: “Klubbar i Sverige och utomlands har hört av sig”

Fotbollsstjärnor stödjer krigsdrabbade Kurdistan – Auktionerar ut ägodelar

Så ska David Fällman bli ny försvarsgeneral i Hammarby IF

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


Tittar du på Allsvenskan?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela