Kim Bergstrand avslöjar att klubbar i Sverige och utlandet har hört av sig
Kim Bergstrand har blivit ett hett namn ute i Europa, kan det vara så att han snart tar ett jobb utomlands? - Foto: TT Montage

Kim Bergstrand: ”Klubbar i Sverige och utomlands har hört av sig"

Kim Bergstrand tog över IK Sirius när laget var i divison ett och har sedan dess fört laget upp till Allsvenskan. Förra säsongen slutade laget på en 7:e plats i Allsvenskan och flyttryktena kring Bergstrand har den senaste tid blivit allt fler.


2016 vann Kim Bergstrand och IK Sirius Superettan. 61 poäng och ett mål bättre i målskillnad än AFC räckte för att stå som segrare när säsongen summerades. 

2017 blev Sirius första säsong i Allsvenskan sedan 1974 och Sirius gjorde avtryck direkt då man placerade sig på en 7:e plats. Lagets bästa placering i Allsvenskan någonsin.

En stor del i att Sirius kunde ta sig från division ett 2013 till Allsvenskan 2017 beror på huvudtränaren Kim Bergstrand.

Och som alltid, när det går bra för tränare och fotbollspelare i mindre klubbar så tar det ofta inte lång tid innan rykten om att större klubbar är där och försöker att locka över tränaren eller spelaren till sin egen klubb.

Den senaste tiden har ryktena om Kim Bergstrands vara eller inte vara i IK Sirius varit stora. 

Detta intresserade panelen i Studio Allsvenskan vilket ledde till att chefredaktör Henrik Eriksson valde att ställa Kim mot väggen och faktiskt fråga om flyttryktena stämde.

Du pratar mycket om ledarskap, du har blivit hyllad av både spelare, ledare och media. Men vad känner du själv, vad är nästa steg för dig? 

– Nu säger jag vi, för jag och Thomas gör det här ihop och ingen av oss är över eller under den andra. Men vi har sagt att vi ska gräva där vi står, vi ska göra så jävla bra vi bara kan där vi står och sen har vi självklart sagt att vi vill träna någon av de större klubbarna i Sverige. Stockholm, Göteborg, Malmö eller vart det nu är men också utomlands. Vid tillfälle, när det passar. Det vore nästa utmaning.   

Marcus Birro: När passar det då? 

– Det är de som är så svårt, för det är sällan som det är lyckliga skilsmässor mellan tränare och klubbar. Antingen så får man sparken eller så väljer man att bryta sitt avtal. Det är sällan kontraktet går ut och alla är glada och nöjda. Vi har haft förfrågningar från både här och där men då har vi suttit under kontrakt.

Birro: Vad är här och där? Får ni förfrågningarna ihop? 

– Ja, det kan komma till honom eller till mig. 

Birro: Vilka är det som har hört av sig då?

– Det är klubbar i Sverige och utomlands.

I spelaren ovan så kan du se hela avsnittet av Studio Allsvenskan. Vill du höra när Kim Bergstrand kommenterar flyttryktena så lyssna cirka 63 min in i avsnittet.  

Studio Allsvenskan finns även som podcast!

Lyssnar du hellre via Acast så kan du göra det här.

Du kanske även är intresserad av:

David Fällman om pengarna i Kina: "Många spelar för matchbonusen"

Så ska David Fällman bli ny försvarsgeneral i Hammarby IF

Fotbollsstjärnor stödjer krigsdrabbade Kurdistan – Auktionerar ut ägodelar

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller sig Sirius kvar i Allsvenskan i år?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

1 timme sedan

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

1 timme sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

3 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

3 timmar sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

3 timmar sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

idag 13:52
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.