Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Malmös dominans – bra för svensk fotboll?

- 05/03/2018, 16:59

Malmö har under de senaste säsongerna totalt dominerat den svenska fotbollen, både ekonomiskt och sportsligt. Men är deras dominans egentligen bra för den svenska fotbollen?

Studio Allsvenskan är tillbaka med veckans första avsnitt och diskuterar bland annat de nu avgjorda grupperna i Svenska cupen. 

Ett av de lag som har gått riktigt starkt under gruppspelet är Malmö FF som när grupperna summerades på söndagen hade lyckats ta full pott och vunnit sin grupp tre poäng före Brommapojkarna. 

Att Malmö vann sin grupp kom dock inte som någon chock, eftersom Malmö under en längre tid dominerat den svenska fotbollen både ekonomiskt och sportsligt. 

Men är det egentligen bra för den svenska fotbollen att ett enda lag dominerar så pass mycket som Malmö gör?

Ja, åtminstone enligt panelen i Studio Allsvenskan som är eniga att det är de andra lagen som måste börja våga ta upp kampen mot Malmö FF.

Chefredaktör Henrik Eriksson inleder diskussionen med Marcus Birro:

– Malmö FF, ett eget kapital på 457 miljoner kronor. Jämför det med Elfsborgs 32 miljoner så förstår man hur bra och dominerande Malmö är. 

Marcus Birro:

– Är det här bra för svensk fotboll eller inte? För det kan man ju ha olika uppfattningar om.

Henrik Eriksson:

– Jag tycker självklart att det enbart är bra för Allsvenskan eftersom att man kan attrahera bättre spelare, locka mer publik. 

Marcus Birro: 

– Men är det Allsvenskan eller Malmö som kan locka till sig spelare? 

Henrik Eriksson:

– Malmö gör det så klart. Men de är ju även bra på att värva inhemska spelare för de här pengarna. Man kan exempelvis värva en Bachirou och då stannar ju pengarna i Allsvenskan. Sen vet jag att det är många fans som inte gillar att Malmö springer i från och blir dominanta, för det blir inte lika roligt. Men kom igen det är väl bara att anta utmaningen? Titta bara på Östersund som troligtvis kommer att sälja spelare för över 100 miljoner. 

I spelaren ovan kan du se hela det senaste avsnittet av Studio Allsvenskan. Är du främst intresserad av diskussionen om Malmö FF så hittar du den cirka 48 minuter in i avsnittet.

I veckans första avsnitt av Studio Allsvenskan tar återigen Marcus Birro och Henrik Eriksson plats i Nyheter24:s studio.

Studio Allsvenskan finns även som podcast!

Lyssnar du hellre via acast så hittar du det här!

Du kanske även är intresserad av:

Marcus Birro: "AIK är allas antagonist – jag älskar det"

Khalili om Bajenfansens hån: "Varför ska jag ta det som ett hån?"

Silly Season: "Även Malmö FF och Daniel Andersson gör dåliga affärer"

Tycker du att Malmös dominans är bra för svensk fotboll?