AIK är inte favoriter enligt Marcus Birro
Enligt Birro så måste AIK bevisa mer innan de kan kalla sig själv för bäst. - Foto: TT/montage

Marcus Birro: "AIK är allas antagonist – jag älskar det"

I veckans andra avsnitt av Studio Allsvenskan förklarar Marcus Birro varför AIK måste sluta att framställa sig som störst och bäst i Allsvenskan.


Studio Allsvenskan är tillbaka med veckans andra avsnitt! 

Fredagens avsnitt är ännu ett så kallat, Silly Season-avsnitt, där flera intressanta vinklar diskuteras. Bland annat så kommer man in på de Allsvenska lagens ekonomiska problem samt de senaste nyheterna och ryktena från vinterfönstret.

Men avsnittets kanske mest intressanta ämne landar i AIK och deras (egenskapade) favoritskap, något som Marcus Birro ställer sig helt oförstående till. Främst med tanke på AIK:s svårigheter att vinna titeln det senaste decenniet. 

I avsnittet förklarar Birro varför AIK är allas antagonister:

– Alla förhåller sig till AIK och jag gjorde då en koppling till Serie A. För det är ju roligt det där med Lazio och Roma. Roma är ju den där stora och fina klubben i Rom och Lazio den lite mindre klubben. Jag känner ju många Laziofans och de  förhåller ju sig till sin egen klubb och Roma, men för dem är det nästan viktigare att det går dåligt för Roma snarare än att det går bra för Lazio, säger Marcus Birro och fortsätter.

– AIK är ju liksom den klubben som man förhåller sig till och man presenterar sig så varje säsong, hur man ställer upp på bilder, vad man har för tröjor, hur man auktionerar ut sig till massorna. Vi är AIK, vi är lite mer, vi är lite bättre vi är lite större. Men det är man inte egentligen. För det är ju några år sedan man vann nu, var det 2009 eller vad var det? Ändå så säger man varje år att man är bättre än andra men så är man inte de och folk blir skitförbannade av den anledningen. 

Marcus Birro menar alltså att AIK måste tona ner sitt favoritskap en aning. 

Kan AIK bevisa motsatsen denna säsongen och vinna titeln?

Vi kan bara vänta och se men en sak är säker: AIK är desperata att vinna Allsvenskan 2018.

I veckans andra avsnitt ser vi återigen två bekanta ansikten i studion då Marcus Birro åter tar plats som programledare och tillsammans med honom så hittar vi som vanligt Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson.

Studio Allsvenskan finns även som podcast!

Lyssnar du hellre via Acast så kan du göra det här.

I spelaren ovan kan du se hela det senaste avsnittet av Studio Allsvenskan. Är du främst intresserad av att höra närt Birro uttalar sig om AIK, lyssna då från cirka 37.30. 

Vill du läsa Birros krönika om samma ämne hittar du den här.

Du kanske även är intresserad av:

Khalili om Bajenfansens hån: "Varför ska jag ta det som ett hån?"

Silly Season: Även Malmö FF och Daniel Andersson gör dåliga affärer"

Kim Bergstrand om Malmöspelaren: "Man tror man känner folk"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Birro?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Hurtig missar säsongen av "personliga skäl"

Lina Hurtig blir borta resten av säsongen.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

3 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.