Måndag 6 Dec
Stockholm

Silly Season: "Även Malmö FF och Daniel Andersson gör dåliga affärer”

Daniel Andersson kan inte vara nöjd med värvningen av Bonke Innocent
Daniel Andersson och Malmö FF köpte spelare för nästan 60 miljoner förra året. Men en spelare som inte har gjort någon succé är Bonke Innocent. Foto: TT/montage

Malmö FF värvade förra året spelare för nästan 60 miljoner kronor och slog i och med detta förra rekordet på 29,1 miljoner rejält. Men Malmö gör inte enbart bra värvningar enligt panelen i Studio Allsvenskan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Studio Allsvenskan är tillbaka med veckans första avsnitt och inleder med ett Silly Season-avsnitt.

I avsnittet diskuteras bland annat de allra senaste silly-ryktena som florerar kring de Allsvenska klubbarna samt den förgående helgens omgång i Svenska cupen.  

Och har du någorlunda koll på Allsvenskan så vet du att det är en klubb som utmärker sig mer än andra under Silly Season.

Nämligen Malmö FF

Och det är inte konstigt att Malmö FF med sportchef Daniel Andersson i spetsen ofta hyllas för sina värvningar och försäljningar. 

Speciellt inte om man ser till några av förra årets värvningar, då spelare som Carlos Strandberg och Foaud Bachirou skrev på för klubben.

Men trots att MFF värvade spelare för närmare 60 miljoner kronor under 2017 så har inte alla värvningar som Malmö gjort den senaste tiden varit bra. I alla fall anser inte panelen i Studio Allsvenskan det. 

Philip De Giorgio öppnar i avsnittet upp för diskussion om Malmö FF och deras värvningar med Henrik Eriksson:

Även mästarlag gör dåliga värvningar, säger Philip De Giorgio i veckans Studio Allsvenskan.

Henrik Eriksson:

– Ja, MFF värvade för 60 miljoner förra året och man kan väl lugnt säga att Bonke Innocent inte är en succé. Där har Daniel Andersson pratat om att man gjorde det nyförvärvet när man inte riktigt visste hur det skulle se ut på mittmitt-positionen. Nu förlängde man med Oscar Lewicki och fick in Bachirou. Så Innocent konkurrerar ju direkt med Oscar Lewicki och du petar inte Oscar Lewicki som nyligen har förlängt och gjort det otroligt bra, säger Henrik Eriksson och fortsätter.

 – Han blev ju uttagen till januariturnén och blev hyllad tillsammans med Ken Sema, så nu kanske han till och med åter är aktuell för en landslagstrupp. Därför snackas det nu om att Bonke Innocent kanske kan lämna innan Allsvenskan drar igång. Daniel Andersson har sagt att dem inte utesluter det. Utlåning eller att han skeppas tillbaka till Norge är troligt. 8 miljoner (vilket Malmö betalade för honom) visar att Malmö kan kasta iväg pengar på lite vad som helst. 

Philip De Giorgio fyller i:

– Där visar de ju verkligen skillnaden mellan Champions League-miljoner kontra spelarförsäljningsmiljoner som andra klubbar har. Det vill säga, de är på en annan nivå när det kommer till ekonomi och kan kasta bort en sådan här värvning.

Hör hela avsnittet och vad panelen har att säga om Malmö FF och deras sätt att agera på transfermarknaden i spelaren ovan. 

Diskussionen om MFF hittar du cirka 51:30 in i avsnittet.

I Marcus Birros frånvaro axlar Philip De Giorgio ännu en gång rollen som programledare och tillsammans i studion med Philip hittar vi även chefredaktör Henrik Eriksson. 

Studio Allsvenskan finns även som Podcast!

Lyssnar du hellre via Acast så finns det att lyssna på här!

Du kanske även är intresserad av:

Kim Bergstrand om Malmöspelaren: “Man tror man känner folk”

Kim Bergstrand: “Klubbar i Sverige och utomlands har hört av sig”

David Fällman om pengarna i Kina: “Många spelar för matchbonusen”

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du MFF lyckades med sina värvningar förra året?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela