Mats Gren lämnade nästan IFK Göteborg förra året
Det stormade rejält runt Mats Gren förra året när han kommenterade matchfixningsförsöket i matchen mellan AIK och IFK Göteborg - Foto: TT/Montage

Därför tänkte Mats Gren hoppa av efter matchfixningsskandalen

Det stormade rejält kring Mats Gren förra sommaren när han gick ut och kommenterade matchfixningsförsöket i matchen mellan IFK Göteborg och AIK. I Studio Allsvenskan bekräftar nu Mats Gren att skandalen nära satte punkt för hans karriär i Göteborg.


Torsdagen den 18:e maj 2017 meddelade det svenska fotbollsförbundet, under en presskonferens, att man beslutat sig för att ställa in matchen mellan IFK Göteborg och AIK efter försök till matchfixning. 

Efter presskonferensen valde IFK Göteborgs sportchef Mats Gren att öppet kommentera händelsen för Göteborgs-posten där han berättade att det var en målvakt i AIK som skulle ha blivit närmad av personer som ville att han skulle underprestera i matchen. 

Och kritiken efter Mats uttalande lät sig inte vänta utan både fans och polis var öppet kritiska mot Mats Grens beslut att så lättvindigt nämna spelaren. 

Kritiken övergick sedan i att allt fler fans började kräva Mats Grens avgång som sportchef, något som Mats själv förklarar i Studio Allsvenskan tog väldigt hårt på honom.

– Hela den grejen var ju en väldigt olycklig situation som jag egentligen inte vill gå in i detaljer på. Men det var väldigt olyckligt att det blev sagt, säger Mats Gren i veckans Studio Allsvenskan och fortsätter:

– Jag brukar ju kunna borsta av mig sakerna ganska så bra, men jag får nog lov att säga att just den dagen så var det väldigt nära på att jag sa: "nej är det verkligen värt det"?

I veckans andra avsnitt av Studio Allsvenskan hittar vi förutom gästen, Mats Gren, programledare Marcus Birro, sportchef Henrik Eriksson och sportreporter Philip De Giorgio i studion på Nyheter24.

I spelaren ovan kan du se hela avsnittet med Mats Gren. Och tittar du cirka 46 minuter in i programmet så kan du höra när Mats berättar om när han nästan lämnade jobbet som sportchef för IFK Göteborg.

Studio Allsvenskan finns även som podcast!

Lyssnar du hellre via Acast? Då hittar du den här!

Missa inte eftersnacket på Facebook! Ansök om att bli medlem i gruppen Studio Allsvenskan här.

Du kanske även är intresserad av:

Därför är Djurgården bättre utan en grinig Kim Källström

Björn Wesström: "Därför spelar inte Stefanelli - har det tufft just nu"

Björn Wesström: "Jag är trött på att komma tvåa - det är vidrigt"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Mats Gren avgått?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

3 timmar sedan
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.

Messi skadad – står över landskamper

igår 21:50
Storstjärnan Lionel Messi kommer inte till spel i Argentinas kommande landskamper i USA, meddelar det argentinska fotbollsförbundet.