Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kebba Ceesay: "Har äntligen hittat hem på fotbollsplanen i Dalkurd"

- 26/03/2018, 15:55

Under sommarfönstret 2016 hämtade Djurgården hem Kebba Ceesay från Lech Poznań, laget som han representerade mellan åren 2012-2016. Men Kebbas andra sejour i Djurgården varade inte länge utan redan året därpå fick han lämna laget en andra gång.

2007 landade Kebba Ceesay i Djurgårdens IF efter att ha lämnat IK Brage. Kebba som snabbt blev en favorit bland fansen var under sin sista säsong ett givet namn i startelvan.

Detta fick andra klubbar att bli intresserade av den gambianske landslagsmannen och snart skulle det stå klart att Kebba skulle lämna Djurgården för det polska storlaget Lech Poznań. 

Men efter fyra år i Polen återvände Kebba till Allsvenskan och laget i sitt hjärta, Djurgården och blev snart en del av startelvan igen. Men efter två tränarbyten förändrades situationen och helt plötsligt stod han utanför laget. 

Situationen blev då ohållbar för Kebba som behövde speltid, vilket fick honom att åter lämna Djurgården. Under transferfönstret 2017 skrev han därför på för det dåvarande superettanlaget Dalkurd

Och i veckans första avsnitt av Studio Allsvenskan berättar Kebba om hur han äntligen har hittat den perfekta positionen för honom själv i laget från Borlänge:

– I Djurgården och Lech har jag fått spelat väldigt mycket som högerback, mittback och det har känts bra, men jag har hela tiden känt att jag inte får ut allt, säger Kebba Ceesay i veckans Studio Allsvenskan och fortsätter: 

– Så när Adil Kizil (sportchef i Dalkurd reds anm) ringde mig så sa han att det skulle passa mig väldigt bra att gå till Dalkurd för jag kommer hamna i väldigt många en mot en dueller och jag har "speeden" kvar, så en trebackslinje passar mig väldigt bra och för första gången känner jag att jag faktiskt hittat min position.

I veckans första avsnitt av Studio Allsvenskan hittar vi förutom gästen, Kebba Ceesay, programledare Philip De Giorgio, sportchef Henrik Eriksson samt sportreporter Konrad Blomström i studion på Nyheter24.

I spelaren ovan kan du se hela avsnittet med Kebba Ceesay. Och vill du höra när Kebba och panelen diskuterar Dalkurd så hittar du det cirka 45 minuter in i programmet.

Studio Allsvenskan finns även som podcast!

Lyssnar du hellre via Acast? Då hittar du den här!

Missa inte eftersnacket på Facebook! Ansök om att bli medlem i gruppen Studio Allsvenskan här.

Du kanske även är intresserad av:

Därför tänkte Mats Gren hoppa av efter matchfixningsskandalen

Därför är Djurgården bättre utan en grinig Kim Källström

Björn Wesström: "Därför spelar inte Stefanelli - har det tufft just nu"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Klarar sig Dalkurd kvar i Allsvenskan?