Stefan Löfven hyllar Zlatan Ibrahimovic
I Marquax Dietz program "Partitempen" berättar Stefan Löfven om sina känslor om Zlatan Ibrahimovic. - Foto: Faksimil Partitempen/TT

Stefan Löfvens hyllning till Zlatan Ibrahimovic: "Vi ska vara stolta"

Vem kan egentligen statsminister Stefan Löfvens favoritspelare vara om det INTE är Zlatan? Och bör Zlatan springa med blågult i VM i sommar? Allt detta svarar Stefan Löfven på i Margauz Dierts program "Partitempen".


Inför årets fotbolls-VM drömmer många om att se Zlatan Ibrahimović återigen klädd i blågult och kicka boll för Sveriges räkning. En av dem är exempelvis Brommapojkarnas sportchef Daniel Majostorovic, vilket han snackar om här.

En annan är ingen annan än självaste statsminister Stefan Löfven.

Detta berättar han i Margaux Dietz program Partitempen. I programmet avslöjar Löfven sin favoritfotbollsspelare (som faktiskt inte alls är Zlatan) och passar på att lyfta Sveriges stolthet lite extra.

Bild: Partitempen

– Vi ska vara väldigt, väldigt stolta över Zlatan, säger Löfven och fortsätter:

– Se bara målet han gjorde första matchen i Los Angeles. Det är en boll som egentligen är på väg ifrån honom och då drar han till med höger yttersida... vem som helst hade haft svårt att träffa bollen. Han har inte bara gjort ett sånt mål – jag vet inte hur många sådana avgörande mål som dessutom är så otroligt snygga mål.

Stefan Löfven pratar om Zlatans första mål i Los Angeles. Bild: Partitempen

Löfven säger att han gärna skulle se Zlatan i VM men överlåter det helt åt förbundskapten.

Se hela klippet i spelaren ovan. Hela avsittet släpps 9 maj på Margaux Dietz Youtube-kanal som du hittar här

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bör Zlatan vara med i VM-laget?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.