Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kommer du ihåg 10-åringen som klippte sig som Svennis?

Sport | 22/06/2018 14:06

Kommer du ihåg pojken som 2002 klippte sig som Svennis? En brittisk fotbollssupporter har leta rätt på pojken och så här ser han ut idag.

Inför fotboll-VM är det populärt bland yngre att klippa och styla sig som sin idol. Inför VM 2002 låg världsstjärnan David Beckham i topp bland kidsen. Men ni har väl inte glömt den brittiske skolpojken som tillskillnad från alla andra valde att klippa sig som Sven-Göran Eriksson? 

2002 vart 10-åringen en stor snackis efter att han klippt sig som Svennis. Bildkälla: Twitter/@thepigeonpost

Den då 10-årige killen Tom blev en stor snackis i hela England och stora delar av fotbollsvärlden när han valde att klippa sig som Svennis som då var förbundskapten för det Engelska landslaget. Men vad hände med Tom sen? 

Matthew Durrant med Twitter-kontot @thepigeonpost slog slag i saken i november 2015 och började sin jakt på att hitta killen som i media gick under namnet ”Sven Boy”, rapporterar Indy100.com

Han skrev: "Den här julen ska jag försöka att äntligen hitta honom och prata med Sven Boy. Min gåva till er.”

Bildkälla: Twitter/ @thepigeonpost

Sökandet pågick i över ett år och efter många om och men hittade Matthew tillslut "Sven Boy" eller Tom Sylvester som han egentligen heter. Men vägen dit var långt ifrån spikrak och Matthews sökande kantades av flera felsteg och bristande bevisning, skriver han på sin egna Twitter.


Bildkälla: Twitter/ @thepigeonpost

När Matthew väl hittade honom kunde Tom visa upp klara bevis på att det var han och skickade även över bilder på ett fotoalbum han hade gjort. Albumet innehöll massa utklippta tidningsartiklar och bilder från 2002.

Bildkälla: Twitter/ @thepigeonpost

Inför det stundande världsmästerskapet i Ryssland så kunde inte Matthew låta bli att fråga Sven Boy om hur han tror att det kommer gå i VM. Den nu 26-årige Tom tror att Gareth Southgates mannar kan gå hela vägen och ta guldet hem till England.  

Läs också om Ronaldo statyn som nu ska göras om.

Har du också klippt dig som din idol?