Sverige går vidare från gruppspelet i VM.
JAAAA!!! Sverige vidare till åttondelsfinal. - Foto: TT

Sverige vidare i VM efter att ha krossat Mexiko

Nyheter24 bedömer Sveriges vinst i den avgörande VM-matchen mot Mexiko. Spelarbetyg på alla spelare efter den härliga vinsten.

Sveriges sista gruppspelsmatch i VM är avslutad. Sverige vinner över Mexiko med 3-0, och de är i och med tar sig vidare till åttondelsfinal i fotbolls-VM.

Den första halvleken av matchen var händelserik. Sverige hade flest och farligast chanser där Marcus Berg hade flera lägen att spräcka nollan. Tidigt i halvleken hade även Andreas Granqvist och Emil Forsberg varsitt jätteläge att sätta dit den, men den mexikanska målvakten Guillermo Ochoa stod i vägen.

Domaren fick en VAR-situation att bedöma efter att Javier Hernandez fick bollen på armen i straffområdet, dock valde domaren att inte blåsa straff. Resultatet var 0-0 i paus men känslan var att Sverige var bäst i den första halvleken.

Andra halvleken började på bästa möjliga sätt. i den 50:e minuter sätter Ludwig Augustinsson 1-0 för Sverige. Den fortsatte ännu bättre, i minut 62 får Sverige straff efter att Marcus Berg rivits ner i straffområdet. Granen tvekar inte en sekund och dunkar in den bakom en chanslös Ochoa. Sverige gör en nästintill helt perfekt andra halvlek och städar undan Mexiko genom en riktig 3-0 kross!

Spelarbetyg för Svenska landslaget:

Betygskala 1-10: 10 - Världsklass, 9 - Mästerlig, 8 -Toppklass 7- Väldigt bra, 6 - Bra, 5 - Godkänd, 4 - Nästan godkänd, 3 - Inte bra, 2 - Usel, 1 - Korpenklass.