Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverige vidare i VM efter att ha krossat Mexiko

Sport | 27/06/2018 17:53

Nyheter24 bedömer Sveriges vinst i den avgörande VM-matchen mot Mexiko. Spelarbetyg på alla spelare efter den härliga vinsten.

Sveriges sista gruppspelsmatch i VM är avslutad. Sverige vinner över Mexiko med 3-0, och de är i och med tar sig vidare till åttondelsfinal i fotbolls-VM.

Den första halvleken av matchen var händelserik. Sverige hade flest och farligast chanser där Marcus Berg hade flera lägen att spräcka nollan. Tidigt i halvleken hade även Andreas Granqvist och Emil Forsberg varsitt jätteläge att sätta dit den, men den mexikanska målvakten Guillermo Ochoa stod i vägen. 

Domaren fick en VAR-situation att bedöma efter att Javier Hernandez fick bollen på armen i straffområdet, dock valde domaren att inte blåsa straff. Resultatet var 0-0 i paus men känslan var att Sverige var bäst i den första halvleken. 

Andra halvleken började på bästa möjliga sätt. i den 50:e minuter sätter Ludwig Augustinsson 1-0 för Sverige. Den fortsatte ännu bättre, i minut 62 får Sverige straff efter att Marcus Berg rivits ner i straffområdet. Granen tvekar inte en sekund och dunkar in den bakom en chanslös Ochoa. Sverige gör en nästintill helt perfekt andra halvlek och städar undan Mexiko genom en riktig 3-0 kross!

Spelarbetyg för Svenska landslaget:

Betygskala 1-10: 10 - Världsklass, 9 - Mästerlig, 8 -Toppklass 7- Väldigt bra, 6 - Bra, 5 - Godkänd, 4 - Nästan godkänd, 3 - Inte bra, 2 - Usel, 1 - Korpenklass. 

Robin Olsen - 6

Mikael Lustig - 6

Victor Lindelöf - 7

Andreas Granqvist - 8

Ludwig Augustinsson - 7

Albin Ekdal - 6 (ut min 80)

Sebastian Larsson - 5 (ut min 57)

Emil Forsberg - 5

Viktor Claesson - 5

Ola Toivonen - 5

Marcus Berg - 5 (ut min 68)

Inhoppare: 

Gustav Svensson (in min 57) - 5

Isaac Kiese Thelin (in 68min) - 5

Oscar Hiljemark (in 80min) - spelade för kort tid för att bedömas

Matchbetyg: 8, När det gäller som absolut mest bjuder Sverige fansen på en kanonmatch. En match vi kommer minnas. 

Nationalsång: 9, Gåshud! Wow, vilken stämning. 

Svenska fansen: 7, de tillresta fansen höll igång bra och ska ha en stor eloge trots mindre supportrar än mexikanerna. 

Mexikanska fansen: 7, Höll igång bra matchen igenom hade också övertaget på läktarna. 

Var det ett rättvist resultat?