Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bilden på Lina Lundqvist sprids över hela världen – "Ikonisk"

Sport | 08/07/2018 19:54

Precis innan det blåstes av mellan Sverige och England igår så zoomade kameran in på Lina Lundqvist, 22, som satt på läktaren. Bilden exploderade på sociala medier och har blivit viral.

Allting började med en tweet från den brittiske tv-profilen Piers Morgan som tog en bild på matchens sändning och twittrade ut den till sina drygt 6,5 miljoner följare.

Bilden delades flitigt på sociala medier och den kallas för "ikonisk" av folk från hela världen, då alla var så väldigt tagna av hur ledsen Lisa Lundqvist såg ut på bilden.

Lina Lundqvist på läktaren.
Piers Morgans tweet. Bildkälla: Twitter

Brittiska medier som till exempel The Daily Star har skrivit artikeln "Ledsen svensk tjej blir viral efter Englands seger i VM". Även The Sun har uppmärksammat bilden på sin sajt.

Men det få visste var att Lina faktiskt är flickvän till Svenska högerbacken Emil Krafth, som ersatte Mikael Lustig i kvartsfinalen mot England. 

Emil Krafth och Ludwig Augustinsson
Emil Krafth kramar Ludwig Augustinsson efter förlusten i lördagens kvartsfinal igår Bildkälla: TT Maja Suslin

– Ja, det är Lina, säger Krafth till SportExpressen.

– Jag vet inte vad Piers Morgan menar med "SOS" och jag vet inte vad jag ska säga om det där. Men det betyder jättemycket för mig att Lina är här. Hon har varit på alla matcher och hon gör att man klarar av dagen. Hon stöttar mig hela tiden, efter varje match, efter varje träning. En stor eloge till henne!

Lina verkar ta uppmärksamheten ganska bra, enligt Expressen. Även om hon tycker det känns fel att hon blir en symbol för en svensk besvikelse.

Hon är inte besviken alls menar hon, utan känner sig bara stolt över vårt blågula lag.

 – Igår var det en tung dag, men i dag känner jag mig bara stolt över grabbarna, säger Lina till Expressen.

Hon fortsätter:

– Det känns synd att jag blivit en symbol för besvikelse, skulle inte vilja uttrycka mig så. I går var jag ledsen, men hoppet fanns kvar. Jag är stolt över killarna och inte besviken.

Sverige har inte kommit så långt i VM på 24 år, sedan det klassiska mästerskapet i USA 1994.

Såg du matchen? Det var tårfyllt både nere på plan och uppe på läktaren, kolla in bilderna här.

Blev du också ledsen efter matchen?