Frankrike är världsmästare i fotboll 2018.
Under söndagen stod det klart att Frankrike blev världsmästare i herrfotboll 2018. Firandet nådde nya höjder och förvandlades på vissa håll till sorg då två stycken personer miste livet. - Foto: Thibault Camus AP/TT & Twitter

Tumult utbröt när Frankrike firade VM-guldet – två döda

Euforiskt firande utbröt när franska herrlandslaget i fotboll tog hem sitt andra världsmästerskap under söndagskvällen. Fransmän firade natten lång men mitt i kaoset miste två människor sina liv.


Efter att den sista visslan ljöd så tog fransmän och frankofiler över hela världen ut till gatorna, i klädda trikoloren, för att fira det franska landslagets bragd. Firandet varade hela natten och det kanske även nu finns några fransoser som är mitt uppe i sitt firande.

Och scener som den på bilden nedanför var inte en ovanlighet under söndagkvällen.

Firande fransoser. Bild: Francois Mori AP/TT

Tumult på många håll

Men firandet har även en baksida. På flera håll i Franrike så rapporterades det om skadegörelse, bråk och stöld, enligt Aftonbladet.

På paradgatan Champs Élysées i Paris så var det ett trettiotal personer som krossade fönster, ställde till oreda och stal flaskor med vin och champagne.

Även i Lyon så uppstod det bråk mellan en större grupp människor under finaldagen och minst åtta personer greps under kvällen och natten.

Bengaler och trikoloren i högsta hugg. Bild: Francois Mori AP/TT

Två personer miste live

Under kvällen rapporterades det att minst två dödsolyckor har ägt rum och att flertalet personer blivit skadade i samband med firandet av VM-guldet.

I staden Saint-Felix så dog en 30-årig man efter att ha kraschat in i ett träd under firandet. Även en 50-årig man miste sitt liv i staden Annecy då han brutit sin nacke efter att ha hoppat ned i en grund kanal.

– Vi uppmanar alla att ta fullt ansvar för sin egen och andras säkerhet så att vi får ett vackert firande, ända till slutet, sade en talesperson för regeringen.

Obesegrade genom hela VM

Matchen i sig var en väldigt spännande match som innehöll snygga mål, tabbar och även en planstormning innan den kunde avgöras. Efter 90 minuter plus tilläggstid så stod det klart att fransmännen hade vunnit med 4-2 och i och med det gått obesegrade genom hela VM. Här kan du läsa mer om finalen som hade allt.

Andra guldet på 20 år

Det är inte svårt att förstå att det firades rejält med Moët och escargots då senaste gången det franska landslaget lyckades ro hem den åtråvärda titeln som världsmästare var för 20 år sedan. Noterbart så hölls världsmästerskapet 1998 i Franrike.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Såg du matchen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

1 timme sedan

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

2 timmar sedan
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

Två svenskar till NBA-draften

2 timmar sedan
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.