Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nyheter24 testar NHL 19 – så bra är det

- 15/09/2018, 17:42

Nyheter24 har testat NHL 19 och spelet har de funktioner som vi har längtat efter. Här är allt du behöver veta inför att det släpps i butik den 14 september.

Spelserien NHL är långt ifrån lika stort som fotbollsspelet FIFA, som årligen har stora event runt om i Europa inför spelsläppet varje år. Istället så bjöd EA och personerna bakom NHL in några få personer till sitt kontor i Stockholm för att testa spelet innan det kom ut på marknaden. 

Nyheter24 var med på pressreleasen och fick testa några av de olika spellägena. Men trots den tiden som vi fick på eventet är det fortfarande svårt att avgöra hur bra vissa funktioner är, däremot stod det klart att spelet gav upphov till ett sug att fortsätta spela. Vilket alltid är positivt!

Spelkänsla

Det märks att de som står bakom NHL 19 har lagt mycket tid på att förbättra spelkänslan i årets upplaga. Inte minst noterade vi hur avataren har mycket mer verklighetstrogna rörelser i spelet och förflyttar sig med pucken på ett snyggare och smidigare sätt än tidigare. Denna uppdatering och förbättring är enormt efterlängtad eftersom att avataren i tidigare upplagor ibland kunde förstöra spelkänslan.

Gillade du att sno pucken av motståndaren genom "poke check" i NHL 18? Då får du vara mer försiktig när NHL 19 kommer ut. Man har nämligen gjort så att den typen av försvarspel enklare innebär utvisning. Rimligt eller ej? Svårt att avgöra, men det försvårar i alla fall försvarspelet i spelet avsevärt.

Play now

Det klassiska spelläget där du kan möta personen som sitter bredvid dig känns snyggare än någonsin i NHL 19. I och med att man har förbättrat spelkänslan avsevärt så känns det som att du och din vän verkligen kontrollerar era spelare över en riktig hockeymatch. Så trots alla olika spellägen så bör du inte glömma bort att då och då möta dina vänner i play now. Det är riktigt kul!

Online

Många som spelar NHL gör det för att kunna lira med sina polare över nätet. Men likt tidigare versioner av spelserien så kan dåligt internet från en av spelarna förstöra känslan för alla inblandade. Spelservarna tillämpar nämligen om någon har dåligt internet och ger därför alla inblandade en känsla av att de har dåligt nät. 

Om man inte kan kräva att alla som spelar NHL 19 ska ha bra internet så måste EA lösa problemet på något sätt. För en match där det laggar är lika värdelöst som att spela NHL 19 med NHL 94-kontroller.

Betyg

Som helhet får spelet fyra av fem. NHL 19 når inte hela vägen upp till en femma eftersom att spelet i stort är väldigt likt NHL 18. Men med de förbättringar som skaparna gjort så kommer ingen spelare att bli missnöjd.

I spelaren ovan kan du se när Nyheter24 testar spelläget "Play now". Är du sugen på att köpa NHL 19? Då får du vänta ett litet tag till, från och med den 14 september finns det tillgängligt för allmänheten.

Nyheter24 har tidigare skrivit om allt som du behöver veta inför releasen av NHL19. Är du intresserad att veta mer om alla de funktioner som tillkommit i det nya spelet så kan du läsa om det här.

Kommer du köpa NHL 19?