Neymar Jr. FIFA 19-logo
FIFA 19 släpps i butik den 28 september. - Foto: EA sports

Nyheter24 testar FIFA 19 – så bra är det

Den 28 september är det dags för FIFA 19 att släppas i butik. Men hur bra är egentligen den nya utgåvan av hela världens mest älskade fotbollsspel? Nyheter24 har testat spelets funktioner och bedömt hur bra spelet faktiskt är.


Om några få dagar så är det dags för FIFA 19 att komma ut i butik, men hur bra är egentligen spelet som alla pratar om? Nyheter24 har testat spelet för att prova dess funktioner och bedöma hur bra de är. Här är allt du vill veta innan du köper FIFA 19.

Spelkänsla

En väsentlig del i att spela FIFA är för att få en känsla av att man faktiskt styr ett fotbollslag. Därför spelar självklart spelkänslan stor roll när man köper det nya spelet. Så vad är egentligen skillnaden mellan FIFA 18 och FIFA 19 när det kommer till detta? 

För det första så märker man att en stor del av arbetet som EA har lagt fokus på är närmare kontakt mellan bollen och spelaren. Inte minst märker du det när du ska ta dig förbi dina motståndare, här ser du på din spelares rörelse att de är mer verklighetstrogna än på tidigare versioner, något som ger en känsla av att du faktiskt styr en riktig fotbollsmatch. 

Men det är inte bara bollkontakten som känns annorlunda på FIFA 19, utan när spelarna passar eller skjuter bollen så känns rörelserna mer naturlig än någonsin. I det nya spelet får du även större möjligheter att kontrollera ditt lags taktik vilket både adderar till spelkänslan och är ett stort plus för hela upplevelsen.

Nyheter

När man köper ett nytt spel så vill man gärna att det ska innehålla mängder av stora nyheter, tyvärr så är det här som FIFA 19 snubblar på målsnöret. Om vi börjar med att titta på karriärläget så finns det egentligen inte några revolutionerande uppdateringar, det enda som man egentligen har gjort är att man adderat Champions League och Europa League. Detta är självklart inte en dålig nyhet, men om man spelat karriärläget i FIFA 18 så hade man önskat ytterligare nyheter för att få den där känslan av att det är ett nytt spel. 

EA har dock trots allt lyckats buda över Konami och tagit över licensen för Champions League och Europa League. Och genom att man nu innehar den licensen så har man självklart inte bara lagt till namnen på turneringarna utan även adderat både grafik och lagt till två nya kommentatorer. Detta tillsammans med att man har adderat nya tifon för alla lagen gör att du verkligen får känslan av att du faktiskt sitter och tittar på en riktig fotbollsmatch. 

Fler spellägen när du möter vänner

Brukar du spela mot dina kompisar? Är ni trötta på att spela vanliga, en mot en matcher? Då kommer FIFA 19 antagligen att revolutionera era spelkvällar. I det nya FIFA kan du nämligen spela mot dina vänner på ett helt nytt sätt genom de nya funktionerna i spelläget "avspark". Eller vad sägs om att sätta upp egna regler eller spela Champions League-finalen flera gånger om? I nya FIFA 19 får du alla dessa möjligheter, vilket självklart höjer helhetskänslan av spelet.

Men EA har inte bara adderat de ovannämnda utan flera andra mindre nya funktioner. Är du intressera att läsa mer om dessa så hittar du en artikel om de här.

Betyg

Spelet som helhet innehåller inte tillräckligt många nyheter som undertecknad hade önskat, men att man har adderat Champions League och Europa League ger ändå den där extra känslan som behövs för att verkligen kunna leva sig in i spelet.

FIFA 19 bör alltså vara ett givet tillskott för alla som älskar fotbollsspel och även om det inte bjuder på allt för många nyheter så får man som spelare trots allt ett otroligt snyggt fotbollsspel.  FIFA 19 får därför följande betyg av Nyheter24.

Betyg: 4 av 5

FIFA 19 släpps i butiken den 28 september och kostar cirka 600 kronor. Kan du däremot inte vänta tills den 28 september så kan du köpa den lite dyrare varianten, cirka 800 kronor, som ger dig tidigare tillgång till spelet redan den 25 september.

Älskar du sportspel? Funderar du på att köpa NHL 19? Gör inte det förrän du har läst Nyheter24:s recension av spelet som du hittar här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du köpa spelet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.