Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nyheter24 testar FIFA 19 – så bra är det

- 24/09/2018, 16:37

Den 28 september är det dags för FIFA 19 att släppas i butik. Men hur bra är egentligen den nya utgåvan av hela världens mest älskade fotbollsspel? Nyheter24 har testat spelets funktioner och bedömt hur bra spelet faktiskt är.

Om några få dagar så är det dags för FIFA 19 att komma ut i butik, men hur bra är egentligen spelet som alla pratar om? Nyheter24 har testat spelet för att prova dess funktioner och bedöma hur bra de är. Här är allt du vill veta innan du köper FIFA 19.

Spelkänsla

En väsentlig del i att spela FIFA är för att få en känsla av att man faktiskt styr ett fotbollslag. Därför spelar självklart spelkänslan stor roll när man köper det nya spelet. Så vad är egentligen skillnaden mellan FIFA 18 och FIFA 19 när det kommer till detta? 

För det första så märker man att en stor del av arbetet som EA har lagt fokus på är närmare kontakt mellan bollen och spelaren. Inte minst märker du det när du ska ta dig förbi dina motståndare, här ser du på din spelares rörelse att de är mer verklighetstrogna än på tidigare versioner, något som ger en känsla av att du faktiskt styr en riktig fotbollsmatch. 

Men det är inte bara bollkontakten som känns annorlunda på FIFA 19, utan när spelarna passar eller skjuter bollen så känns rörelserna mer naturlig än någonsin. I det nya spelet får du även större möjligheter att kontrollera ditt lags taktik vilket både adderar till spelkänslan och är ett stort plus för hela upplevelsen.

Nyheter

När man köper ett nytt spel så vill man gärna att det ska innehålla mängder av stora nyheter, tyvärr så är det här som FIFA 19 snubblar på målsnöret. Om vi börjar med att titta på karriärläget så finns det egentligen inte några revolutionerande uppdateringar, det enda som man egentligen har gjort är att man adderat Champions League och Europa League. Detta är självklart inte en dålig nyhet, men om man spelat karriärläget i FIFA 18 så hade man önskat ytterligare nyheter för att få den där känslan av att det är ett nytt spel. 

EA har dock trots allt lyckats buda över Konami och tagit över licensen för Champions League och Europa League. Och genom att man nu innehar den licensen så har man självklart inte bara lagt till namnen på turneringarna utan även adderat både grafik och lagt till två nya kommentatorer. Detta tillsammans med att man har adderat nya tifon för alla lagen gör att du verkligen får känslan av att du faktiskt sitter och tittar på en riktig fotbollsmatch. 

Fler spellägen när du möter vänner

Brukar du spela mot dina kompisar? Är ni trötta på att spela vanliga, en mot en matcher? Då kommer FIFA 19 antagligen att revolutionera era spelkvällar. I det nya FIFA kan du nämligen spela mot dina vänner på ett helt nytt sätt genom de nya funktionerna i spelläget "avspark". Eller vad sägs om att sätta upp egna regler eller spela Champions League-finalen flera gånger om? I nya FIFA 19 får du alla dessa möjligheter, vilket självklart höjer helhetskänslan av spelet.

Men EA har inte bara adderat de ovannämnda utan flera andra mindre nya funktioner. Är du intressera att läsa mer om dessa så hittar du en artikel om de här.

Betyg

Spelet som helhet innehåller inte tillräckligt många nyheter som undertecknad hade önskat, men att man har adderat Champions League och Europa League ger ändå den där extra känslan som behövs för att verkligen kunna leva sig in i spelet.

FIFA 19 bör alltså vara ett givet tillskott för alla som älskar fotbollsspel och även om det inte bjuder på allt för många nyheter så får man som spelare trots allt ett otroligt snyggt fotbollsspel.  FIFA 19 får därför följande betyg av Nyheter24.

Betyg: 4 av 5

FIFA 19 släpps i butiken den 28 september och kostar cirka 600 kronor. Kan du däremot inte vänta tills den 28 september så kan du köpa den lite dyrare varianten, cirka 800 kronor, som ger dig tidigare tillgång till spelet redan den 25 september.

Älskar du sportspel? Funderar du på att köpa NHL 19? Gör inte det förrän du har läst Nyheter24:s recension av spelet som du hittar här.

Kommer du köpa spelet?