Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fortnite säsong 6 – här är allt du behöver veta

Sport | 25/09/2018 11:16

Om två dagar är det äntligen dags för säsong sex av Fortnite, är du taggad? Klart att du är. Men vad kan du egentligen förvänta dig inför den nya säsongen? Här är allt du behöver veta.

Vi närmar oss slutet av säsong fem av det populära spelet Fortnite. Men självklart är det inte det definitiva slutet utan om några få dagar så är det istället dags för en helt ny säsong, det vill säga säsong sex. Det officiella datumet är satt till den 27 september och som vi har längtat efter ytterligare en säsong med både nya vapen och danser. 

Men vad vet vi egentligen om den nya säsongen och vad kan vi förvänta oss när det släpps nu på torsdag? Här är allt vi vet om den sjätte säsongen av kanske världens mest populära spel, Fortnite. 

Loot Lake

För ett tag sedan slog blixtar ner i öknen och bildade en gigantisk lila kub. Kuben började sedan sakta med säkert att röra på sig tills den nådde den så kallade Loot Lake. När den träffade vattnet började den smälta och skapade en yta som gjorde att hela sjön blev som en hoppborg. Och om man ska tro tweeten från Fortnite så kommer sjön att spela en stor roll i den nya säsongen. Tweeten innehöll nämligen en bild på en lama-robot som tycks finnas inne i kuben som nu är smält. I tweeten gick det även att läsa följande.

"Alla grymma fester behöver en DJ. 3 dagar kvar till säsong 6"

Tweet från Fortnite.

Fortnite hintar om säsong 6. Bildkälla: Fortnite/Twitter

När kan du börja spela?

Det går inte exakt att säga när du kommer att kunna börja spela den nya säsongen eftersom att man den 27 september även kommer att uppdatera spelets servrar. Detta betyder att det förmodligen kommer att ta några timmar innan du kommer kunna börja spela. Men som man brukar säga, den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.

Men vad kan vi egentligen förvänta oss av en lama-robot när säsong sex äntligen släppts? Det går än så länge enbart att spekulera om, men antagligen kommer vi att få se både nya dansstilar och en hel del nya vapen i den nya säsongen. 

Så se nu till att avsluta allt som du ville hinna med i säsong fem för snart är det för sent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Fortnite har lett till många skilsmässor, har du en partner och spelar mycket? Då kanske du borde tänka om en extra gång så att inte ert förhållande tar slut på grund av spelet.

Spelar du Fortnite?