3 karaktärer från Fortnite.
Här är allt du behöver veta om den nya uppdateringen "Fortnitemares". - Foto: Epic games / Fortnite

Här är allt du behöver veta om uppdateringen Fortnitemares

Den nya och efterlängtade patchen av Fortnite går äntligen att lira. Den kallas för Fortnitemares och det finns några riktiga godbitar i den!


Goda nyheter till alla Fortnite-lirare runt om i Sverige. I veckan släppte Fortnite sin sjukt hypade nya patch "Fortnitemares". Som vanligt så innehåller patchen en hel del godbitar och roliga saker för användaren och vi på Nyheter24 har skrivit allt om det.

Halloween-tema

Som ni kanske har listat ut (eller redan sett för den delen) så har den nya patchen ett klart och tydligt tema. Nämligen halloween! 

Under Fortnitemares kommer spelaren att kunna låsa upp olika föremål och annat roligt i halloween-tema. Detta är något som spelaren både kan låsa upp i Battle Royale och Save the world, skriver Epic games på deras blogg.

Monster i Battle Royale

En väldigt stor och kanske lite skrämmande nyhet är även introducerandet av läbbiga monster som spawnas från kubfragment i spelet.

Men var inte allt för rädd – dödar du ett kubmonster så kan du få loot och en extrasköld. Så go crazy och se till att du har ammo så att det räcker.

Uppdateringar

Men det alla egentligen har väntat på är ju svaret om det kommer något nytt vapen till spelet. Och till allas stora glädje så har det faktiskt det. Woop woop!

Vapnet kallas "six shooter" och är en ny pistol. Pistolen är väldigt kraftig och skulle i princip kunna ses som en shootgun. Så håll hårt i pickadollen! 

Men det finns lite annat smått och gått också. För i och med den nya uppdateringen kommer du nu att kunna använda din glider under spelets gång. Allt du behöver är ett hopp som är högre än ett hus på tre våningar och sen är det bara att glida på, skriver Epic games på deras hemsida.

Tack Epic games, tack.

Ny outfit

Men vi vet alla hur viktigt det är att ens gubbe ser riktigt grym ut. Därför har även Epic games lanserat en ny outfit som passar det skräckinjagande temat. 

Outiften heter Dreadfire och ser riktigt fet ut. Det coola med självaste outiften är att den ändrar sin "look" baserat på hur bra det går för dig i spelet. Bara en sån sak va?

Fortnite har fått mycket motstånd och kritik från olika håll. En av de som har kritiserat eller rättare sagt i princip hånat Fortnites är Elon Musk. Vi har skrivit allt om hans uttalande här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Spelar du Fortnite?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.