Tisdag 25 Jan
Stockholm

4 saker du vill veta om fotbollsspelaren Kim Källström

Kim Källström
4 saker du vill veta om Kim Källström. Foto: Anders Wiklund/TT, Thomas Johansson/TT

Kim Källström är en legendar inom fotbollen. Men visste du att han höll en låg profil under skoltiden? Nyheter24 har listat fyra saker du antagligen inte visste Källström.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Förra året valde fotbollsproffset Kim Källström att lägga fotbollsskorna på hyllan. Han avslutade då en 18 år lång fotbollskarriär, där han bland annat har spelat för internationella storklubbar som Arsenal och Olympique Lyon. Han har även spelat i svenska klubben BK Häcken och i Stockholmsklubben Djurgårdens IF, som också blev hans sista. 

Källström har varit en stor del av mittfältet i svenska landslaget mellan åren 2001 och 2016. 

Men vem är han egentligen, när inte är på fotbollsplanen? Nyheter24 hjälper dig att reda ut. Vi listar fyra saker som du kanske inte visste om honom. 

Höll låg profil i skolan

Kim Källström är till stor del uppvuxen i Partille, som är en del av Göteborgs tätort. I skolan gick han i en fotbollsklass, där bland annat fotbollsspelarna Tobias Hysén och John Alvbåge gick. Men enligt han själv var han inte "kung" i skolan, utan höll en ganska låg profil och var i sin egna bubbla. 

Unnar sig lyxresor

Lönen som fotbollsproffs har gjort att Källström kunnat unna sig mycket i livet. Om han får välja så unnar han sig allra helst en semester med familjen. Han gillar att bo på fina, lyxiga hotell och har varit mycket i paradiset i Maldiverna. 

Solen däremot, den passar han sig lite för. Han kan inte pressa eftersom hans pigment är alldeles för känsligt för det. 

Sommarprat

Sommaren 2016 var han en av sommarpratarna i "Sommar i P1". Avsnittet sändes den 24 juli och Källström pratade om livet som fotbollsproffs. Han berättade om hierarkin som fanns i omklädningsrummet och om glädjen och ångesten på fotbollsplan. 

Expertkommentator 

Efter en lång fotbollskarriär kan har han ju såklart extremt bra koll på spelet. I sitt sommarprat 2016 avslöjade han att han skulle bli expertkommentator på Discovery Networks Sweden. Avtalet täckte då några veckor. Men sommaren 2017 förlängde han kontraktet och är numera expertkommentator fram till åtminstone 2020. 

Källor: Café, Aftonbladet.  

Nyheter24 har tidigare skrivit om den forne proffsmålvakten Thomas Ravelli. Det kan du läsa mer om här!

Har du lyssnat på Kims sommarprat i P1?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela