Kyriakos Stamatopoulos, Dickson Etuhu med väktare.
Idag inleds rättegången mot Dickson Etuhu och 37-åringen. - Foto: Pernilla Whalman TT / Fredrik Sandberg TT

Före detta AIK-spelaren Dickson Etuhu frias från mutbrott

Den före detta AIK-spelaren Dickson Etuhu stod tillsammans med en annan man åtalade för mutbrott. Nu frias båda från anklagelserna.


Nyheter24 har tidigare skrivit om den tidigare AIK-spelaren Dickson Etuhu, som tillsammans med en annan 37-årig man åtalades för mutbrott, i samband med matchfixning. Läs mer om fallet här.

Åtalet gällde ett misstänkt försök till matchfixning i mötet mellan AIK och IFK Göteborg. 

Ethuhu och den 37-mannen misstänktes ha försökt muta en AIK-spelare på en restaurang i Stockholm. 

Under torsdagen meddelande Stockholms tingsrätt att de båda männen frias. 

De båda männen har hela tiden nekat till brott, och nu frias de alltså helt.

– Frågan i målet har varit att någorlunda exakt slå fast vad som sades på restaurangen och att sedan bedöma detta rättsligt. Ord har stått mot ord och de tilltalade har helt förnekat att de föreslagit någon matchfixning. Trots detta är det genom stödbevisning utrett att det har förekommit ett närmande mot målvakten från framför allt en av de tilltalade, liksom att detta närmande avsåg matchfixning av den kommande matchen mellan AIK och IFK Göteborg. Det är dock inte bevisat i målet att man under samtalet har varit tillräckligt konkret för att nå upp till ett straffbart mutbrott, säger rättens ordförande rådman Carl Rosenmüller i ett pressmeddelande från Stockholms tingsrätt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

Svensk storseger mot Skottland

1 timme sedan
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.

Messi skadad – står över landskamper

igår 21:50
Storstjärnan Lionel Messi kommer inte till spel i Argentinas kommande landskamper i USA, meddelar det argentinska fotbollsförbundet.

En ny början – men vart går landslaget med Tomasson?

igår 20:24
Sommaren 2004 hyssjade Jon Dahl Tomasson de svenska supportrarna på Estádio do Bessa i Porto, i det klassiska "Due-Due"-mötet. Nära 20 år senare står han på en sliten liten arena i samma stad. Som svensk förbundskapten. Så kan det gå. Frågan är hur det ska gå.