Tisdag 7 Dec
Stockholm

Joachim Björklund: "Vi behöver lyfta oss på samtliga positioner"

Bajen och Joachim Björklund
"Truppen har inte nått sin fulla potential", säger Joachim Björklund. Foto: TT

Studio Allsvenskan träffar Joachim Björklund som berättar om Svenska cupen, läget i laget och hur truppbygget ser ut inför kommande säsong.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Seger mot Varberg följdes upp med ett kryss mot Eskilsminne och nu krävs hemmaseger i den avslutande omgången. Laget ställs mot Dalkurd på Tele2 Arena på måndag. Studio Allsvenskan var på plats på Hammarbys träning och träffade där Hammarbys assisterande tränare Joachim Björklund, han berättar om läget i laget och hur truppbygget ser ut inför säsongen samt hur man ska vinna över Dalkurd. 

Hur tycker du 1-1 mot Eskilsminne tagit på truppen?

– Vi gjorde en dålig match, vår insats var under all kritik. Men matchen har gett truppen revanschlusta, vi vet att vi kan bättre, samtidigt har vi fortfarande allt i egna händer, säger Björklund.

Försvarskris - hade fyra försvarare att tillgå

I senaste matchen mot Eskilsminne hade Hammarby bara fyra tillgängliga backar i truppen, vilket gjorde att Imad Khalili, som nyligen fick förlängt kontrakt över 2020, spela vänsterback. Till matchen mot Dalkurd ser laget ut att få tillbaka flera spelare. 

– Det blir förändringar i startelvan i matchen mot Dalkurd jämfört med matchen senast, förklarar Joachim Björklund.

Hammarby dras med skadebekymmer. I senaste matchen hade laget fyra försvarare att tillgå. Bildkälla: TT

”Truppen har inte nått sin fulla potential”

Inför den här säsongen har Jiloan HamadBjörn Paulsen, Neto Borges och Kennedy Bakircioglu ersatts av Alexander Kacaniklic, Darijan BojanicDennis Widgren och Kossounou Odilon.

– Truppen och truppbygget känns bra. Jämför man med motsvarande tid förra året så är vi längre fram. Men vi har en bit kvar innan truppen når sin fulla potential, säger assisterande tränaren och fortsätter: 

– Vi har några nya spelare som det gäller att få in i gruppen på ett bra sätt. Många spelare är ju kvar från förra säsongen och vet hur vi vill spela, så vi har ju inte behövt starta om från noll i alla fall.

Nikola Djurdjic är en av spelarna som är kvar i Hammarby från förra säsongen. Bildkälla: TT

Är det några speciella detaljer ni behöver slipa på?

– Sett till den senaste matchen är det många saker som behöver förbättras. Först och främst måste vi hitta tillbaka till spelet vi hade under förra säsongen där vi kontrollerade matcher under långa stunder, oavsett vilket motstånd vi mötte, berättar Björklund. 

Så här ska Hammarby agera för att besegra Dalkurd:

– Vi behöver vi lyfta oss på samtliga positioner. Det viktigaste är att vi börjar kontrollera matchen från start, något som vi inte lyckats med mot Varberg eller Eskilsminne. Det jag och Stefan (Stefan Billborn) vill se från spelarna på måndag är ett stort bollinnehav, hög press och snabb återerövring av bollen. Får vi till dem bitarna så ska vi vinna, avslutar Joachim Björklund.

Läs också om hur IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi tänker inför säsongen här!

Slutar Hammarby topp tre i Allsvenskan?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela