Jesper Karlström
Under onsdagen träffade Nyheter24 Djurgårdsspelaren Jesper Karlström vid Djurgårdens träningsanläggning på Kaknäs. - Foto: TT

Jesper Karlström vill förlänga med Djurgården: "Trivs otroligt bra"

Djurgårdsmittfältaren Jesper Karlström berättar i en intervju med Nyheter24 om hur han ser på lagets prestation hittills, förväntningar på säsongen och hur hans egna framtid ser ut i klubben.


Efter avslutad träning på Kaknäs stannade Djurgårdsmittfältare Jesper Karlström för en intervju med Nyheter24. Efter tio spelade omgångar i Allsvenskan är det mycket jämnt i toppen. 

Djurgården ligger för tillfället på en 5:e plats i Allsvenskan med 18 hämtade poäng. Endast tre poäng bakom serieledarna Malmö FF på 21 poäng. Jesper Karlström berättar för Nyheter24 att han siktar högt med Djurgården. 

– Jag vill vinna. Jag skiter i vad alla andra vill göra. Jag vill vinna. Det kanske inte alltid händer, men man vill vinna varje match och då är det såklart att man vill vinna hela skiten, säger Karlström.

Med den nya tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har Karlström fått en annan roll i laget och varit ordinarie. Under säsongen gjorde även mittfältaren sin 100:e match i Djurgården, detta har gjort att supportrarna och Karlström ser ljus på framtiden tillsammans. 

Ditt kontrakt går ut efter säsongen. Skulle du kunna tänka dig att förlänga med Djurgården? 

– Ja absolut, Tränarna har gett mig förtroende. Jag har utvecklats under dem och tror att jag kan göra det ännu mer. Jag trivs otroligt bra här, säger Jesper Karlström. 

– Jag försöker bara njuta varje dag och varje träning. Jag tänker inte på framtiden. Det är verkligen sant. När man svävar iväg o tänker på vad som händer senare blir det lite sådär.

Djurgården har inlett säsongen med fem vinster på tio matcher, enligt mittfältaren har säsongen så här långt varit ojämn. 

– Vi har blandat och gett, men jag tycker att det känns som att vi är på gång. De är bara två matcher kvar innan sommaruppehållet. Vi ska göra vårt bästa för att sätta oss i ett så bra läge som möjligt. Vi tror på det vi gör, säger Jesper Karlström.

Under Onsdagen tränade Djurgården bland annat anfallspel på Kaknäs träningsanläggning. Bildkälla: Hannes Lännerholm.

Efter derbyförlusten mot AIK har Djurgården vunnit två raka matcher mot Falkenberg och Elfsborg. Jesper Karlström berättar att han trivs väldigt bra tillsammans med Fredrik Ulvestad och Erik Berg på tremannamittfältet. 

– Det är jätteduktiga spelare. För mig blir det en lite mer offensiv position med dem. Då gäller det att försöka vara med där uppe och ta lite fler löpningar framåt. Jag behöver inte tänka lika mycket på positionering då. Det blir lite mer köra framåt, säger han. 

Vad tar ni med er från Elfsborgsmatchen in i mötet mot Östersund? 

– Vi är hungriga. Vi spelade med en man mindre nästan hela matchen. Det är klart man blir stark av, säger han och fortsätter:

– Vi ska vara ett lag och ha ett kollektiv i försvarsspelet. Det är rätt basic grejer egentligen, men det gäller att man verkligen gör det och är synkade på planen. Det är inga större konstigheter egentligen. Man försöker bara ta med sig en bra känsla in i matchen och visa från start att vi är mer hungriga än dem, säger Jesper Karlström.

På söndag klockan 15:00 möts Djurgården och Östersund FK på Tele2 Arena i den näst sista omgången innan sommaruppehållet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Djurgården förlänga med Karlström?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

2 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

3 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.