Söndag 5 Dec
Stockholm

Billborn om Tankovic: ”Hoppas han kan förverkliga sin potential”

Nyheter24 träffade Hammarbys huvudtränare Stefan Billborn efter torsdagens träning på Hammarby IP. Han pratade bland annat om Muamer Tankovics utvecklingskurva i Hammarby och bajens prestation hittills.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är endast två matcher kvar av Allsvenskan innan sommaruppehållet. Hammarby inledde säsongen knackigt men lyckades sedan vända på den negativa trenden och hade fyra raka vinster innan oavgjorda matchen mot IFK Göteborg senast. 

En av Hammarbys viktigaste spelare under vårsäsongen har varit Muamer "Mujo" Tankovic . Med 5 mål och 3 assist har han lyft Hammarbys anfallsspel och varit en av allsvenskans bästa spelare hittills. Något som inte gått huvudtränaren Stefan Billborn förbi berättar han i intervju med Nyheter24.  

– Han är bra tillsammans med flera andra i laget. Han har en utvecklingskurva som går uppåt, vilket är jätteroligt. Jag hoppas att han kommer kunna förverkliga sin potential, för den är hög, säger Stefan Billborn.

Stefan Billborn, huvudtränare i Hammarby är imponerad över Muamer Tankovics säsong hittills. Bildkälla: TT

Stefan Billborn förklarar även att han vill avvakta med att sätta ord på säsongsinledningen, men tar upp att det varit många som velat spekulera i hur Hammarby spelat. 

– Vi får summera serien efter 30 omgångar, då vet jag hur det är. Vi tar en match i taget, säger Stefan Billborn.

– Folk spekulerade i att det var katastrof efter 3-4 matcher och sen var det gröna skogar efter 8-9 matcher. Vi försöker vinna varje match, säger Stefan Billborn.

Hammarby gästas av IFK Norrköping på måndag. Ett Norrköping som också haft en tyngre inledning på säsongen men nu studsat tillbaka och har två raka vinster. Nu ska de båda lagen mötas i den näst sista omgången innan Allsvenskan tar sommaruppehåll. 

Avspark mellan Hammarbys och IFK Norrköping är på måndag klockan 19:00.

Har Tankovic varit säsongens bästa spelare hittills?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela