Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

FIFA 20 – allt du behöver veta om det efterlängtade spelet

- 10/06/2019, 12:19

FIFA 20 kommer till butikerna den 27 september 2020. Den här gången med ett helt nytt spelläge!

Hur länge har man inte väntat på releasen av FIFA 20? Som tur är så är snart väntan över. Inom kort kommer du att kunna lira med ditt Manchester City, Valencia eller Napoli igen.

Den 27 september kommer den nya upplagan av spelet till hyllorna. Nyheter24 har listat allt du behöver veta om det efterlängtade spelet.

FIFA 20
FIFA 20 kommer till butikerna den 27 september. Bildkälla: EA Games

Nya förbättringar i gameplay

Authentic Game Flow

En stor förbättring i det nya spelet ska vara det så kallade Authentic Game Flow. Detta ska göra så att AI-spelarna, alltså de datorstyrda spelarna, på ett bättre sätt kan förstå tid, utrymme och deras position på planen, skriver EA Games på sin sajt.

AI-spelarna försvarsförmåga kommer även att få sig ett lyft i det kommande spelet.

Decisive Moments

Decisive Moments kommer att ge dig mer kontroll över stunderna som kan betyda allt för en match. Det kan vara allt från ett kontrollerat avslut, till en lika vass tackling i slutminuterna. 

Det tillsammans med att man nu kommer kunna dribbla bättre i sidled, ger spelaren en större chans att avgöra matcherna.

Ball physics

EA har satsat stort för att förbättra spelets gameplay. En sak de förbättrat är hur verklighetstroget bollen beter sig i det nya spelet. Bollen kommer bland annat att kunna ta nya bollbanor, allt för att göra spelet mer verkligt.

Nya spelläget VOLTA

Nu kommer vi till det saftiga här. Det nya spelläget, VOLTA.

Om vi säger FIFA-street, vad säger ni då? Förhoppningsvis WOHO – för det är precis vad EA nu tar tillbaka till spelet. Spelläget heter Volta och är designat för att ta tillbaka sporten till gatorna.

I spelläget kan man skapa sin egna lirare, välja sina footbollspjucks och kläder samtidigt som man visar upp sina skills i arenor från London till Tokyo.

Konsolerna

Den 27 september, på lanseringsdagen, kommer FIFA 20 till Playstation 4, Xbox One, PC och till Nintendo Switch.

Se trailern till det nya spelläget FIFA VOLT i videospelaren ovan!

Kommer du att köpa FIFA 20?