Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

" Jag älskar Curtis Edwards krokiga väg till toppen."

- 10/01/2020, 16:05
Curtis Edwards när han gästade Studio Allsvenskan.

Curtis Edwards när han gästade Studio Allsvenskan.

Studio Allsvenskan.

KRÖNIKA. Djurgårdens Curtis Edwards livsberättelse ger hopp och mod till alla oss som tagit den krokiga vägen genom livet.

Ofta stirrar vi oss blinda på superstjärnan. Killen eller tjejen som gjorde tusen på foten som treåring och briljerade sin väg genom ungdomsleden med ett överlägset och hånfullt leende i mungipan.

Men du vinner aldrig ett VM utan en Gennaro Gattuso eller Fabio Grosso.

Stanna några ögonblick vid att spelare som Leo Messi, Zlatan och Christiano Ronaldo aldrig vunnit VM.

Marco Materazzi har gjort det... En gangster uppfostrad i rännstenen som knappast kan slå en passning i sidledes.

Det är bland annat just därför man älskar fotboll.

Vägen till framgång kan se väldigt olika ut men oftast hör vi bara om den utstakade suveräna och upplysta vägen.

Djurgårdens Curtis Edwards tog en annan väg.

Eller han hamnade på denna andra väg snarare.

Edwards var inte ens fyllda tjugo när drömmen dog. I en tid när de flesta slipar på sin framtid, odlar sin dröm som ljus i en tunna av vardagligt mörker, valde Edwards att sluta med fotboll och istället bli byggjobbare i nordvästra England. Han lärde sig leva med sin parkerade dröm.

Men så en dag kommer det ett meddelande på Facebook från en gammal polare. Han berättar om det märkliga landet Sverige och ett rätt bedrövligt fotbollslag en kurva från ingenstans i mitten av det landet och du tänker att det är ju bättre än att harva runt i det där regnet så du du åker dit och du får spela fotboll och du gör det relativt hyggligt, åtminstone så bra att det en dag ringer från Östersund och du drar dit utan att egentligen tro särskilt mycket på någonting för ena dagen missar du en straff mot Iggesund och dagen efter (rent bokstavligt dagen efter) spelar du allsvensk fotboll för en av Europas hetaste klubbar som går kärleksfull bärsärk med sin fotbollsfilosofi.

Tänk dig sedan att du får åka och möta Arsenal i London i ditt gamla hemland med 50 av dina närmaste vänner och familj på läktaren. Tänk dig ljuset som stiger från ditt hjärta. Tänk dig det galna i allt detta.

Drömmen om att bli ett fotbollsproffs lever och sjuder stark i tiotusentals unga människor bara i Sverige. Det Curtis Edwards gör med sin livshistoria och sitt exempel är att han visar att det finns fler än en väg att gå för att nå sina drömmar.

Jag är ju författare i grunden. När jag ska plocka ut en enskild anledning till att jag faktiskt lyckats ge ut 20 böcker vid det här laget så är det en sak som står ut. Det är min lärare i svenska på gymnasiet som sade att jag aldrig skulle lyckas bli författare eftersom jag, enligt henne, var alldeles för burdus. Och det är den pärm med refuseringsbrev jag har i en smutsbrun pärm hemma i garderoben. 

Motstånd alltså.

Vi kommer alla möta detta motstånd. På många sätt kommer ditt liv definieras utifrån hur du tacklar dina motgångar, hur du möter dina motgångar och hur du hår vidare när de drar förbi ditt hus.

Curtis Edwards berättar i dagens avsnitt om sin allt annat än raka väg till den absoluta eliten, och det är både en trösterim och stärkande berättelse, om värme, humor, mod och en uppmaning till alla att aldrig sluta drömma.

Och när drömmen dör, väck den till liv igen med ett varmt hjärta.

Här hittar du Studio Allsvenskans avsnitt med Curtis Edwards.

Här kan läsa du allt om alla lag i Allsvenskan. Missa inte vår nya sajt.