Markus Krunegård har beslutat sig för att försöka skriva en ny inmarschlåt fr IFK Norrköping.
Markus Krunegård har beslutat sig för att försöka skriva en ny inmarschlåt fr IFK Norrköping. - Foto: Andreas Hillergren, TT.

Krunegård om att skriva inmarschlåt: "Skulle gärna göra det"

IFK Norrköping har varit på honom. Mauro Scocco likaså. Supportrar har bönat och bett i flera år. Nu verkar det äntligen som om Markus Krunegård faktiskt kommer skriva en inmarschlåt för sitt ​älskade Peking.


Liverpool har en klassisk, Roma likaså. Napoli har en besynnerlig (Go West med Pet Shop Boys) och Bajen har sin klassiska låt av Kenta Gustafsson.

Nu är det dags att IFK Norrköping får en ny. 

När Totte Nyman blev klar för IFK Norrköping lade artisten Markus Krunegård upp en liten sång och film från sin semester i Dominikanska Republiken. Ända sedan dess har allt och alla försökt få honom att skriva en sång som IFK Norrköping kan enas kring och göra till sin, en sång som sjungs när man höjer sina halsdukar och som kan få det att knottra sig över hela kroppen.

Till Studio Allsvenskan berättar Krunegård att han tidigare försökt skriva en inmarschlåt till IFK Norrköping men att det inte lyckats.

– Ja, det är svårt men visst...det skulle jag gärna göra. Jag får ta mig lite tid. Jag skriver en och blir den skit så kan vi ju skita i det, berättar han i avsnittet.

I avsnittet avslöjar han också hur många timmar han egentligen lägger på att se fotboll och om han någon gång planerat en turné efter fotbollsmatcher.

Vi får också höra hur han om hur det var att se guldmatchen på plats i Malmö 2015 och hur festen på väg tillbaka till Norrköping var.

Här hittar du Studio Allsvenskans avsnitt med Markus Krunegård.

Här hittar du allt om Allsvenskan.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.